Ο Δήμος Βύρωνα διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου
Ο Δήμος Βύρωνα διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο δημοτικό κινηματογράφο ‘’Νέα Ελβετία’’ (Ν. Ελβετίας 34 Και Σεβαστείας), με τη συμμετοχή έξι θεατρικών ομάδων.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 24 Νοεμβρίου 2018. Η ώρα έναρξης των παραστάσεων είναι 8.00 μ.μ. με είσοδο ελεύθερη.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων:

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/10/2018
«ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ» Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Μετάφραση-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Εσπίριτου
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Κατερίνα Καμπανέλλη
Χορογραφίες-Κινησιολογική επιμέλεια: Πάρης Μαντόπουλος
Κρουστά επί σκηνής: Νίκος Τουλιάτος
Βοηθός σκηνοθέτη-Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Στάλιου
Από τα γνωστότερα και πιο πολυπαιγμένα έργα του μεγάλου άγγλου δραματουργού, το Όνειρο Θερινής Νυκτός τοποθετείται στην Αθήνα του Θησέα. Άνθρωποι και Ξωτικά αλληλεπιδρούν είτε εξαιτίας της μαγικής επίδρασης του ερωτικού άνθους είτε εξαιτίας των λαθών του Πουκ του ακολούθου του Όμπερον βασιλιά των ξωτικών. Ο Σαίξπηρ μιλάει για τον έρωτα και για όσα ο μικρός σκανδαλιάρης θεός προκαλεί, αλλά και για την εξουσία και τους νόμους των ανδρών.

Παίζουν: Κώστας Παπανικολάου, Λουίζα Μιχαλακοπούλου, Στέλιος Δερέμπεης, Γεωργία Πρωτογήρου, Χάρης Βώσσος, Βασίλης Παπαχατζής, Αγγελική Μητροπούλου, Μαριαλένα Μανούσου, Ανδριάννα Πρωτοπούλου, Στάθης Καστρίτης, Δημήτρης Φούτσιας, Σταυρούλα Ευαγγελοπούλου, Μαίρη Παπαδοπούλου, Γιάννης Κύριλλος, Μάριος Μουγγολιάς, Ζωή Νικολετάτου, Δέσποινα Ιεραπετριτάκη, Ηλίας Ροδόπουλος, Αλεξάνδρα Παρώνη, Νόρα Τολίδου

ΤΕΤΑΡΤΗ 31/10/2018
«ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ» Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «8 Plus»
Διασκευή: Δημήτρη Αδάμη
Σκηνοθεσία:Τζούλια Κοντοαγγέλου
Επιμέλεια κίνησης, χορογραφίες: Ηλέκτρα Χρηστίδη

Στην πόλη των Αθηνών όλοι ετοιμάζονται για το γάμο του δούκα Θησέα με την αγαπημένη του Ιππολύτη. Παράλληλα, πέντε μάστορες ετοιμάζουν τη θεατρική παράσταση «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» και δύο ζευγάρια προσπαθούν να ζήσουν τον έρωτά τους. Όταν όλοι αυτοί μια καλοκαιρινή νύχτα βρεθούν στο κοντινό δάσος όπου ζουν τα ξωτικά, το όνειρο ξεκινά…
Ζευγάρια, ηθοποιοί της κακιάς ώρας, παιχνιδιάρικα ξωτικά και μαγικά φίλτρα μπλέκονται στο πιο… ονειρικό και αχαλίνωτο σκηνικό παιχνίδι του Σαίξπηρ!
Παίζουν: Ρόζα Τριανταφυλλίδη, Σάντρα Σταμούλη, Ελένη Σιδερίδου, Ντιάνα Κορωνάκη
Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Μαρία Μπουράνη, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Ξένος
Ηλέκτρα Χρηστίδη, Γιάννης Κυρίτσης, Βιβή Φωτίκα, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος
Ταξιάρχης Διαμαντόπουλος, Μάνος Τούσης, Μαρία Τσούτσουρα, Πέτρος Αποστολάκης
Αλεξάνδρα Κυρίτση

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/11/2018
«ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ»Ματέι Βιζνιέκ
ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Σκηνοθεσία: Νίκος Γκεσούλης
Μετάφραση: Έρση Βασιλικιώτη
Κινησιολογία: Ναταλία Στυλιανού
Μουσική: Γιάννης Ψειμάδας
Σκηνικά-Κοστούμια: Ματίνα Γεωργά
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Γαλέα

Έργο σπονδυλωτό έργο που αντικατοπτρίζει την σύγχρονη πραγματικότητα με άξονα τα πλυντήρια εγκεφάλων. Ο συγγραφέας με κυνισμό, χιούμορ αλλά και λυρισμό, διατρέχει την καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου.
Ο άνθρωπος στον κύκλο που ξεχνάει να ζήσει πραγματικά, η βία της εξουσίας, τα κάθε λογής σκουπίδια που αδιαμαρτύρητα φορτώνεται ο άνθρωπος, η γαλούχηση νέων ανθρώπων στην βία εν ονόματι κάθε δόγματος, η μηχανοποίηση της ανθρώπινης εργασίας, ο άνθρωπος που τρέχει, η γυναίκα με το παιδί στην αγκαλιά που διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο καθώς και οι νεκροί στρατιώτες, που ανασταίνονται από τον στρατηγό τους για να παρελάσουν, αποτελούν κομμάτια ενός σπασμένου καθρέφτη, που ο συγγραφέας, μας καλεί να συναρμολογήσουμε.

Παίζουν : Δημήτριος Βαΐτσης, Μαριάννα Βασιλείου, Μαρία Βλασοπούλου, Ανίτα Βλάχου Χάρης Βώσσος, Μαρία Γαλέα, Στυλιανός Δερέμπεης, Σταυρούλα Ευαγγελοπούλου, Μαρία Ιωχανά, Ιωχανάν Ιωχανάν, Θεοδώρα Κακαράντζα, Ευστάθιος Καστρίτης, Πηγή Κεφαλά, Ιωάννης Κύριλλος, Μαριαλένα Μανούσου, Κωνσταντίνα Μητά, Αγγελική Μητροπούλου, Λουίζα Μιχαλακοπούλου, Δωροθέα Μιχαλοπούλου, Αγνή Μπαλή, Χρυσοβαλάντω Νούλα, Μαρία Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Παπανικολάου, Σοφία Παπασπυροπούλου, Βασίλης Παπαχατζής, Ηλίας Ροδόπουλος, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Γεωργία Σάββα, Μαρία Στάλιου, Ελεονώρα Τολίδου, Αντώνης Τσαχαλίδης, Ειρήνη Τσιτσέ, Σταυρούλα Φερεντίνου, Αποστολία Φραγκούλη, Βασίλης Φρέντζος, Γιασεμή Φώτεινα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/11/2018
«ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΜΠΡΑΜΣ;» Μάρω Δούκα
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΚΑΛΛΙΣΤΗ» 18 ΑΝΩ-Ψ.Ν.Α.

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Ζαγανιάρης, Σταυρούλα Βιδαλη
Αφίσα : Γιώργος Κριτσιλίγκος
Επιλογή μουσικής: Σταυρούλα Βιδάλη
«θεούλη μου παρακαλώ μην είμαι στον τόπο εκεί όταν γράφει η ιστορία…»
Ο μονόλογος της γυναίκας που αφηγείται τη ζωή που έζησε και δεν θα ήθελε να είχε ζήσει…
Αυτό που δεν ονειρεύτηκε ποτέ εκείνη, αλλά κάποιοι άλλοι.
Ένα ταξίδι προς τη δύση το ’90.
Για μια καλύτερη ζωή που έγινε εφιάλτης.
«Τότε κανένας δεν ήξερε τι γίνεται.
Όχι, τίποτα δεν ξέρατε.
Τι ξέρετε;»
Παίζουν: Ευγενία Βασιλείου, Σοφία Λαμπρίδη, Μαρού Λουρίδα, Αγγελική Μπούτρη
Μαριάννα Λαζάροβα.
Η θεατρική γυναικεία ομάδα Καλλίστη αποτελείται από γυναίκες που πέρασαν από τους δρόμους της εξάρτησης. Ανήκαν ή ανήκουν στο ειδικό πρόγραμμα απεξάρτησης γυναικών του 18 Άνω-Ψ.Ν.Α. Μπόρεσαν και είπαν ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/11/2018
«Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΛΟΡΚΑ» υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος,
Θεατρική Ομάδα ARTEFACT
Διδασκαλία –Σκηνοθεσία: Γιώτα Κουνδουράκη
Επιμέλεια Σκηνικού-Κοστουμιών: Νίνα Διακοβασίλη
Video, επιμέλεια ήχου: Απόστολος Γιαννόπουλος
Η παράσταση, είναι μια μελέτη στον μεγάλο Ισπανό ποιητή και θεατρικό συγγραφέα. Με γνώμονα το γνωστό έργο του, «Το σπίτι της Μπερνάντα ‘Αλμπα» η θεατρική ομάδα μελέτησε και αποδίδει σε παράσταση τα τραγικά πρόσωπα της σκληρής, καθολικής ηθικής του αριστουργήματος του Λόρκα.
Ο Φ. Γκαρθία Λόρκα ζωγραφίζει με τον ποιητικό θεατρικό του λόγο, τα ήθη μιας ολόκληρης εποχής, που σημάδεψε τον πολιτισμό και την κοινωνική ζωή της Ισπανίας και όχι μόνο, επί αιώνες.
Παίζουν: Νίνα Διακοβασίλη, Αγγελική Κωνσταντίνου, Κατερίνα Κυριαζίδου, ΠάολαΠαρτσαλάκη, Αλεξία Ξυγαλά, Λένα Πετράνη, Ελεάνα Κυπαρισσίου, Χριστίνα Αναστασιάδου
Φιλική Συμμετοχή : Χρήστος Μαραθιάς

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/11/2018
«Η ΤΕΛΕΤΗ» Παύλος Μάτεσις
Β’ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
Σκηνοθεσία: Βενετία Χατζηνικολάου
Στην σκηνή 8 γυναίκες, συγγενείς της νεκρής, αγωνίζονται να ταχτοποιήσουν όλες εκείνες τις άπειρες λεπτομέρειες που στο τέλος θα δώσουν μια «αξιοπρεπή» κηδεία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αυτή η «αξιοπρέπεια». Η νεκρή δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αφορμή, ένα πρόσχημα για να επιδείξουν την όποια οικονομική τους θέση, για αυτό τα θέλουν όλα να δηλώνουν το κόστος τους, το φέρετρο, τα στεφάνια, τα ρούχα, το γραφείο τελετών, τα εδέσματα, τα ποτά. Τα ετοιμάζουν για να τα δουν κάποιοι άλλοι…
Παίζουν: Ροδούλα Σκορδούλη , Δήμητρα Λίζου, Νατάσα Νικηφοράκη, Έβελυν – Τζην Κλάριτς , Μαρία Μπουράνη ,Χρυσούλα Λαμπάκου, Ευαγγελία Αναστασοπούλου, Κατερίνα Ζαχολίτου, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος.

Πληροφορίες: Τμήμα Πολιτισμού
Ευαγγελικής Σχολής 26, 16232 Βύρωνας 6ος ορ.
Τ: 210 7609340-350, F: 210 7664440

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.