Ο Χρήστος Καπάταης για το μεταναστευτικό-προσφυγικό και το κέντρο logistics της Περιφέρειας Αττικής στη δράση «Home new Home»




Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο  Αντιπεριφερειάρχης  Χρήστος Καπάταης στη δράση «Home new Home».  Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μία διεθνή πολιτιστική δράση για το προσφυγικό σε 5 χώρες ανάμεσά τους και η χώρα μας. Μεταξύ των περιοχών αυτών, η Μυτιλήνη και η Αττική.

Στόχος της είναι η γνωριμία με τους διαφορετικούς πολιτισμούς και η ανάπτυξη διαύλων αλληλοκατανόησης και αμοιβαίου σεβασμού. Τα παραπάνω, αποτυπώθηκαν σε 70 ντοκιμαντέρ μικρής διάρκειας τα οποία δημιούργησαν πρόσφυγες και πολίτες των χωρών υποδοχής.

Την παραπάνω δράση στηρίζει, εκτός από την Περιφέρεια Αττικής, η Βουλή των Ελλήνων, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τα Ελληνικά Πετρέλαια και η UNHCR.

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καπάταης, μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην εμπειρία της Περιφέρειας Αττικής από την ενασχόληση με το προσφυγικό – μεταναστευτικό, τις δράσεις στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων στην περιοχή μας (Ελληνικό, Ελαιώνας, Σχιστό κλπ) και κατέθεσε μέρος των ενεργειών που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική.

Ειδική αναφορά έγινε στο κέντρο logistics της Περιφέρειας Αττικής και στη συνεχιζόμενη συνδρομή σε σχεδόν όλα τα κέντρα προσφύγων της χώρας.
Τέλος, ανέφερε ότι παρόμοιες δράσεις απαντούν με θάρρος, σοβαρότητα και προοδευτικό προσανατολισμό στο λάθος δρόμο που ακολουθούν μέρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο προσφυγικό- μεταναστευτικό.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.