Νέα παιδική χαρά για ΑμεΑ στο Ελληνικό – Η πρώτη στην Ελλάδα για παιδιά με προβλήματα όρασης (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Πριν από μερικές μέρες εγκαινιάστηκε μία από τις πρώτες παιδικές χαρές για άτομα με αναπηρία στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Αμυμώνη» στο Ελληνικό.

Μαζί με αυτή, λειτουργούν τρεις ακόμη στη Βούλα, την Κηφισιά και το Παλαιό Φάληρο.  Την κατασκευή της παιδικής χαράς στο Ελληνικό και στο ΠΙΚΠΑ Βούλας ανέλαβε η Simpraxis Spau. Η παιδική χαρά στην Αμυμώνη είναι ιδιαίτερη γιατί αποτελεί την πρώτη για παιδιά με προβλήματα όρασης στην Ελλάδα.

Τα εγκαίνια της Πρότυπης Παιδικής Χαράς για Άτομα με Προβλήματα Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αμυμώνη, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018.

Η πρώτη και μοναδική στην Ελλάδα παιδική αυτή χαρά, είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με ειδικές προδιαγραφές, προσφέρει ένα περιβάλλον ασφαλές, και χωρίς καμία αίσθηση περιθωριοποίησης ή αποκλεισμού. Δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης, συναισθηματικής ανάπτυξης και καλλιέργειας βασικών δεξιοτήτων. Το παιχνίδι στην παιδική χαρά ενισχύει τις κινητικές δεξιότητες, την αυτοπεποίθηση και την ανεξαρτησία. Επίσης παρέχει κι άλλες ευεργετικές ιδιότητες για την ψυχοσωματική κι αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών.

 

Την κορδέλα έκοψαν η Πρόεδρος της Αμυμώνης, κα Παρασκευή Μπέλλου, έχοντας στο πλευρό της την κα Χαρά Πολιτοπούλου από την Act4Greece και την κα Μαρία Χριστίνα Γρίβα από τη Lamda Development, τους δύο μεγάλους χορηγούς του έργου. Ακολούθησε κέρασμα και δόθηκε ένα συμβολικό δώρο στους καλεσμένους, προσφορά της Aspect Hellas.

Τα εγκαίνια τίμησε με την παρουσία του ο βουλευτής κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής. Επίσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Εργασίας, την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, την ΠΟΣΓΚΑμεΑ και την ΕΣΑμεΑ, κοινωφελή Ιδρύματα και κοινωνικούς φορείς. Τέλος, ήταν εκεί ο σκηνοθέτης του διαφημιστικού σποτ προώθησης της καμπάνιας.

 

 

 

 

https://www.facebook.com/amimoni1993/photos/ms.c.eJxlkkEOA0AIAn~;UqKug~;~;9YD016gOtkFwHNyJm94S77Td8n~;4RzQnZDSWD1zarOppIu~_QX7hU1VppEcJfHMM8yP5uJTZbZ5rtZZr~_TN5eobqMML89PaIWnTQ~;u5tBRlZEzZGmMY4ZiOknthez~;Lrilw2tiWbbB0FzhtFXaZCN0OWpUBKgm7w9IUSLvMMjLPHNqsZ6S1DdBSUO8Zvzv8AnZxxKk~-.bps.a.10155895785708549/10155895786298549/?type=3&theater

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.