Μαρία Ανδρούτσου: Αυτή είναι η αλήθεια για τον “Ασύρματο”
Με αφορμή πρόσφατες ανακοινώσεις και δημοσιεύματα για τον Ασύρματο και αφού πέρασαν τόσες μέρες χωρίς να υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την δημοτική αρχή, παρά μόνο σε επίπεδο σχολίων στο facebook, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Δημητρίου, προχώρησε σε δηλώσεις:

  1. Από το 1986, που έγινε η πρώτη παραχώρηση τμήματος του Ασυρμάτου από το Δημόσιο στο Δήμο, μέχρι και την τελευταία, που αφορά στο σύνολο της έκτασης, παραχωρείται η χρήση και όχι η κυριότητα του χώρου. (Απόφαση η ΕΤΑΔ 2667/6-4-2017 / Απόφαση Έγκρισης Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Δημητρίου 189/2017).
  2. Στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου (ΦΕΚ 513Δ/2006), η χρήση του ακινήτου είναι: Αστικό πράσινο – Ελεύθεροι χώροι και Αθλητισμός, οπότε, σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ν.4389, εξαιρείται από την εκχώρηση στην ΕΕΣΥΠ (Υπερταμείο), παρ’ ότι το ΚΑΕΚ του έχει συμπεριληφθεί στα 10119 ΚΑΕΚ της Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 2317/19-6-2018).
  3. Ο Ασύρματος αποτελεί εμβληματικό χώρο για το Δήμο Αγίου Δημητρίου και ανήκει αδιαπραγμάτευτα στο λαό του, μετά από δεκαετίες αγώνων. Η Διοίκηση του Δήμου εργάζεται για την υλοποίηση της ολοκληρωμένης μελέτης διαμόρφωσής του σε χώρο πρασίνου, άθλησης και πολιτισμού, που απετέλεσε και προϋπόθεση για την παραχώρησή του από τον Πρωθυπουργό. Άλλωστε, ήδη ολοκληρώθηκε η αποξήλωση των κεραιών και συνεχίζονται οι εργασίες κατεδάφισης της παλιάς καφετέριας.
  4. Κάθε άλλη προσέγγιση του ζητήματος του Ασυρμάτου είτε περί απώλειάς του ως δημόσιου χώρου είτε περί ανατροπής του σχεδιασμού για την ανάπλασή του, είναι αβάσιμη και αποπροσανατολιστική.

   

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.