Γλέντι στον Άγιο Δημήτριο για τη 2η «Γιορτή της Σαρδέλας»
Ιδιαίτερα επιτυχημένη και με πλήθος κόσμου αποτέλεσε η «Γιορτή Σαρδέλας που διοργάνωσε ο Παλλεσβιακός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου. Πρόκειται για μια εκδήλωση που λαμβάνει χώρα για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Δήμο στον οποίο εδρεύει ο Σύλλογος και η επιτυχία της οδηγεί στην καθιέρωση της ως θεσμό. Έναν θεσμό που στόχο έχει – όπως και όλες οι εκδηλώσεις του Συλλόγου – να δώσει τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό, Λέσβιων και μη, να θυμηθεί, να αναβιώσει ή να γνωρίσει από κοντά την πλούσια παράδοση και τον πολιτιστικό πλούτο της Λέσβου.

Ο Κώστας Καλδέλης στο τραγούδι, ο Παναγιώτης Βέργος στο σαντούρι, ο Γιώργος Μαρινάκης, στο βιολί και ο Ηλίας Μαυρίκης, στο λαούτο, ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους με λεσβιακούς, αλλά και λημνιούς σκοπούς, ενώ η συμμετοχή του χορευτικού τμήματος των Πολυχνιατών Αθήνας ξεσήκωσε τα πλήθη με παραδοσιακούς χορούς. Η μυρωδιά ούζου και η γεύση σαρδέλας έδωσαν πανηγυρική ατμόσφαιρα στην εκδήλωση και οδήγησαν όλους σε ένα ξέφρενο γλέντι!

Αδιαμφισβήτητα, λοιπόν, η «Γιορτή Σαρδέλας», για άλλη μια χρονιά, κατάφερε να ενώσει συντοπίτες που κατοικούν στο δήμο Αγίου Δημητρίου και όχι μόνο, αλλά και να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους άλλους που δεν προέρχονται από αυτά τα νησιά, να γνωρίσουν αξίες, μουσική, κουλτούρα, ώστε τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα να γεννηθεί και να αναπτυχθεί μια αγάπη για τη Λέσβο και τους ανθρώπους της, που ανέκαθεν, λόγω πνευματικού και πολιτιστικού πλούτου, αλλά ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια λόγω των πληγών και του πόνου που έχουν γεμίσει, είναι άξιοι σεβασμού και αγάπης. Σεβασμό, λοιπόν, σεβασμό και αγάπη για να ανθίσει και πάλι το νησί της Σαπφούς, του Θεόφιλου, του Στρατή, του Οδυσσέα, του Καμύ…το δικό μας νησί!

Πηγή: politikalesvos.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.