Γιορτάζει το παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου στο Γκολφ της Γλυφάδας
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ Ιερού Παρεκκλησίου ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Γκολφ Γλυφάδας)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ

25η Οκτωβρίου Πέμπτη 2018,

Ώρα 18:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γλυφάδας κ.κ. Παυλου.

26η ΟκτωβρίουΠαρασκευή

Ώρα 7:00 Όρθρος – Πανηγυρική Θ. Λειτουργία

Ώρα 17:30 Μεθεόρτιος Εσπερινός

Το παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται στο κέντρο του γηπέδου γκολφ, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.
Το παρεκκλήσι υπάγεται στον Ιερό Ναό των Αγίων και Ισαποστόλων Κωσταντίνου και Ελένης, μητροπολιτικός ναός της Γλυφάδας.
Το παρεκκλήσι του Αγ. Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου κάθε χρόνο είναι ανοιχτό για τους πιστούς.Την ημέρα μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, πανηγυρίζει ο φερόνυμος ιερός ναός που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του γκολφ Γλυφάδας.
Την παραμονή τελείται Μέγας πανηγυρικός εσπερινός και Ακολουθία της Αρτοκλασίας .Επακολουθεί η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου. Ανήμερα τελείται η εόρτιος Θεία Λειτουργεία.
Μυστήρια γάμου και βάπτισης γίνονται στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας.
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να τελέσουν το ιερό μυστήριο του γάμου η της βάφτισης θα πρέπει να απευθύνονται στα γραφεία της μητρόπολης (2108943405) και μετά στα γραφεία του γκολφ Γλυφάδας .
Επίσης ,οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο χώρος είναι αγωνιστικός και για λόγους ασφάλειας τα μυστήρια ξεκινούν στις 19:00 μ.μ.

ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο ναός θεμελιώθηκε στις 17 Αυγούστου το 1952.Η ανέγερση και κατασκευή της εκκλησίας πραγματοποιήθηκε με την μέριμνα του ελληνικού στρατού αφού η τεράστια αυτή έκταση ήταν κάποτε χώρος στρατοπέδου. Αξιοσημείωτη ήταν η συμβολή του Αντ/χου Σ.Ε.Μ. Οικονόμου Αλεξ. Καθώς και η συνεισφορά και βοήθεια των αξιωματούχων και των οπλιτών της σχολής .Δωρεές ακόμη από τον διευθυντή ΚΕ.Ε.Ε.Μ. Ταξίαρχου Μπισύλλα Κωνσταντίνου και επι Αρχηγού του Σ.Ε.Μ Στρατηγού Μανούσου Ιωάννη.
Για την κατασκευή του βοήθησαν με τις δωρεές τους, επιφανείς προσωπικότητες της εποχής ,όπως οι : Αλκιβιάδης Τατακης, Α.Ε Πειραικη Πατραικη, Γρηγόρης Δ.Παπαστράτης, Σπυρίδων Ν.Καρνέζης, Γεώργιος κ΄Αγγελική Διανιόλου-Τατάκη, Σοφία Ε.Σπάθα, Τζίμης Αλ.Τσίρης, Κωνσταντίνος Καραμανλής (Πρόεδρος της Δημοκρατίας),Σωτήρης Ν.Ρούσσος και Δημήτριος Ι.Σκλαβενίτης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.