Δήμος Γλυφάδας: Παράταση για την παροχή ειδικού βοηθήματος για τη στήριξη καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα




Παράταση δόθηκε με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με τους δικαιούχους του εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για τη στήριξη καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών (ν. 4508/2017). Έτσι, πλέον, δικαιούνται του βοηθήματος όσοι είναι αποσυνδεδεμένοι από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και τις 21/09/2018 (με την προηγούμενη ΚΥΑ το χρονικό όριο είχε τεθεί στις 30/06/2018). Η αποσύνδεση πρέπει να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Δήμο Γλυφάδας έχει συσταθεί και λειτουργεί η επιτροπή σχετικά με την παροχή του εν λόγω βοηθήματος. Όπως ορίζει ο νόμος, η επιτροπή αποτελείται από έναν εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής, έναν εκπρόσωπο του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε Α.Ε.) και έναν εκπρόσωπο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να εξετάζουν τις υποβληθείσες αιτήσεις, να αξιολογούν την πραγματική οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων, να χορηγούν το ειδικό βοήθημα και να δίνουν άμεσα την εντολή για την επανασύνδεση των ευπαθών καταναλωτών.

Οι προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην Επιτροπή του άρθρου 3 στο πρωτόκολλο του Δήμου Γλυφάδας (Άλσους 15, ισόγειο).

Η επιτροπή κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των προσκομιζόμενων δικαιολογητικών, μπορεί είτε να ζητά την προσκόμιση περαιτέρω στοιχείων είτε να διενεργεί κοινωνική έρευνα και κατ’ οίκον επισκέψεις για επιτόπια επαλήθευση της σύνθεσης και των συνθηκών διαβίωσης του νοικοκυριού. Κατόπιν τούτων, ελέγχει αν πληρούνται τα κριτήρια του άρθρου 2 και αποφασίζει για την αποδοχή ή την απόρριψη της αίτησης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.