Δήμος Αλίμου: Η Ζωή είναι Ωραία – Το πρόγραμμα Οκτωβρίου




Ο ∆ήµος Αλίµου συνεχίζει το Πρόγραµµα “Η ζωή είναι ωραία”, ένα πρόγραµµα µε ποικίλες δράσεις
Τέχνης, Πολιτισµού και Ψυχαγωγίας.
Το Πρόγραµµα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δηµότισσες και τους δηµότες του Αλίµου µια ευκαιρία, για να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθηµερινότητα και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της
επαφής µε την Τέχνη, τη Γνώση, το Φυσικό Περιβάλλον… τη χαρά της επαφής µε τον Άνθρωπο.
Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύµατος, της ψυχής και του σώµατος, παράλληλα µε τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.
Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, µουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές εκδροµές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές
δράσεις, εξορµήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιµορφωτικά σεµινάρια – εργαστήρια, οργανώνονται από τον δήµο και προσφέρονται στο κοινό µε δωρεάν µεταφορά και µειωµένες τιµές, προσιτές σε όλους.

Κυριακή 14 Οκτωβρίου

Ξενάγηση – Κεραμεικός 

Με την ξεναγό Ασάνη Λιάπη 

Ο Κεραμεικός εκτείνεται στις βορειοδυτικές παρυφές της Αθήνας. Υπήρξε το σπουδαιότερο νεκροταφείο της αρχαίας πόλης, σε χρήση από την Προϊστορική περίοδο ως και την Ύστερη Αρχαιότητα και ταυτόχρονα ένα από τα σημαντικότερα κέντρα αγγειοπλαστικής και αγγειογραφίας του αρχαίου κόσμου.

Στον Κεραμεικό σώζεται το καλύτερα διατηρημένο τμήμα του αρχαίου τείχους της Αθήνας, στην πορεία του οποίου ανοίγονται δύο από τις πιο μνημειώδεις πύλες, το Δίπυλον – η μεγαλύτερη πύλη του αρχαίου Ελληνικού κόσμου – και η Ιερά Πύλη, μέσω των οποίων διέρχονταν εξίσου κομβικές αρτηρίες, ο Δρόμος και η Ιερά Οδός, αντίστοιχα.

Εδώ η Αθηναϊκή Πολιτεία τιμούσε τους θεούς με τελετουργικές πομπές, όπως η πομπή των Παναθηναίων ή ο Ίακχος των Ελευσινίων, καθώς και τους νεκρούς των πολέμων, οι οποίοι θάπτονταν με φροντίδα της πόλης στο Δημόσιον Σήμα, με αγώνες και επιτάφιους λόγους, όπως εκείνος του Περικλή.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στις 10:30 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου με ξενάγηση: 10€, 6€ για άνω των 65 ετών (με επίδειξη ταυτότητας) και 3€ για μαθητές, φοιτητές (με επίδειξη πάσου), ανέργους, πολυτέκνους και κατόχους κάρτας πολιτισμού (με επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας).

Κρατήσεις θέσεων έως την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου

Θεατρική παράσταση

«Οι Μάγισσες της Σμύρνης» της Μάρας Μεϊμαρίδη   

Θέατρο Παλλάς

Το πολυδιαβασμένο ατμοσφαιρικό βιβλίο της Μάρας Μεϊμαρίδη που καθήλωσε περισσότερους από 900.000 αναγνώστες παγκοσμίως, και κατέγραψε ρεκόρ τηλεθέασης στη μεταφορά του στη μικρή οθόνη από τον Κώστα Κουτσομύτη το 2005, ανεβαίνει στη σκηνή του Παλλάς.

Υπόθεση
Σμύρνη, 1887. Η Κατίνα είναι μια φτωχή, έξυπνη κι αδίστακτη Σμυρνιά. Η ζωή της αλλάζει, όταν γνωρίζει την Αττάρτη, μια Τούρκα μάγισσα, που την παίρνει υπό την προστασία της. Έτσι η Κατίνα βάζει στόχο να ανέβει ψηλά. Ερωτικά φίλτρα, μπουγιούμ, λιώματα και μαγικά ποτέ δεν κάνουν λάθος. Καταφέρνει να παντρευτεί τέσσερις άντρες, τον ένα καλύτερο από τον άλλον, τον ένα πλουσιότερο από τον άλλον. Όσο ανεβαίνει πιο ψηλά σε κοινωνική τάξη, η Κατίνα ανακατεύεται στις δουλειές τους και κουμαντάρει άξια τα εμπόρια, τις μπάνκες, τα καπνά, φτάνοντας μια μέρα να γίνει αρχόντισσα όλης της Σμύρνης. Εκατό χρόνια μετά, σ’ ένα σκονισμένο μπαουλάκι στο σπίτι της Αίγινας, βρέθηκαν οι γραφές, τα ξόρκια και τα μαγικά της.

Παίζουν: Μαρία Καβογιάννη, Σμαράγδα Καρύδη, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Μέμος Μπεγνής, Μελέτης Ηλίας, Νικολέττα Βλαβιανού κ.ά.
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, στις 19:45 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 16€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου.

 

Σάββατο 20 Οκτωβρίου

Θεατρική παράσταση

«Η Συμμορία των Πέντε» του Graham Linehan

Θέατρο Κιβωτός

Ο συγγραφέας Graham Linehan διασκεύασε την ομώνυμη μαύρη κωμωδία του William Rose που είχε γυριστεί το 1955 με πρωταγωνιστές, ανάμεσα σε άλλους, τους Alec Guinness και Peter Sellers. Η ταινία αγαπήθηκε από το κοινό, υμνήθηκε από τους κριτικούς και θεωρείται πλέον κλασικό δείγμα της βρετανικής κωμωδίας.

O καθηγητής Μάρκους και η συμμορία του, παριστάνοντας τους ερασιτέχνες χορευτές, νοικιάζουν τη σοφίτα του ετοιμόρροπου σπιτιού μιας γλυκιάς αλλά άμεμπτου ηθικής γριούλας που ζει με μοναδική παρέα τον παπαγάλο της. Ο Μάρκους έχει σχεδιάσει την τέλεια ληστεία μιας χρηματαποστολής και στο σχέδιο μπλέκεται, χωρίς τη θέλησή της και η σπιτονοικοκυρά. Το «τέλειο» σχέδιο όμως χωλαίνει και η κατάσταση παίρνει απρόβλεπτη και ξεκαρδιστική τροπή γιατί η συμμορία των Πέντε δεν είχε υπολογίσει έναν απρόβλεπτο, αλλά καθοριστικό παράγοντα: την καλοκάγαθη γριούλα…

ΠαίζουνΘανάσης Τσαλταμπάσης, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Αγορίτσα Οικονόμου, Κώστας Αποστολάκης, Στέλιος Πέτσος, Κώστας Φλωκατούλας και Στέλιος Ιακωβίδης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 20 Οκτωβρίου19:45 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας(μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 10€.

Κρατήσεις θέσεων έως τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου

Εκδρομή στις Σπέτσες!  

Με ιστορία που «μετρά» χιλιάδες χρόνια, οι Σπέτσες είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αργοσαρωνικού. Η κοσμοπολίτικη αύρα της, η Αρμάτα, η μεγάλη ναυτική ιστορία του νησιού, όλα μαζί συνθέτουν το ψηφιδωτό της επίσκεψης στις Σπέτσες που τα έχει όλα: τη φημισμένη πλατεία του Ρολογιού, τη Ντάπια, τα αρχοντικά, το επιβλητικό Ποσειδώνιον, το Παλιό Λιμάνι, τα κανόνια από την επανάσταση του 1821. Στο μουσείο της Μπουμπουλίνας εκτίθενται προσωπικά της αντικείμενα, ενώ στο αρχοντικό του Χατζηγιάννη – Μέξη φυλάσσονται και τα οστά της. Εκεί μπορείτε να θαυμάσετε και ευρήματα από το αρχαίο Ναυάγιο των Ιρίων, που χρονολογούνται από το 1.200 π.Χ.. Με τα πόδια ή με ποδήλατο, ή και με άμαξα, η περιήγηση στις Σπέτσες είναι πραγματική απόλαυση.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, στις 07:45 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Επιστροφή:  17:20 Aναχώρηση από το Λιμάνι των Σπετσών

                     20:30 Άφιξη στο Λιμάνι του Πειραιά

Συμμετοχή: 54€ το άτομο (ακτοπλοϊκό εισιτήριο) και 4€ η είσοδος στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας (προαιρετική επίσκεψη).

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου.

 

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου

Καπανδρίτι 

Δωρεάν Επίσκεψη στο Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη!

Το Μουσείο Οίνου και Αποσταγμάτων ξεχωρίζει για την αισθητική του, τα υπερσύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και τη μοναδικότητα των εκθεμάτων και αντικειμένων που φιλοξενεί. 

Πιεστήρια, αντλίες, εργαλεία τρύγου, όργανα οινοποίησης, βαρέλια, φελλοί, φιάλες, ανοιχτήρια και πολλά άλλα αντικείμενα, από τον 17ο αιώνα έως τις μέρες μας, δίνουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια σφαιρική άποψη για την ιστορία του αμπελιού και του κρασιού.
Στο Μουσείο Αποσταγμάτων, οι επισκέπτες θα δουν παλαιούς αλλά και σύγχρονουςΆμβυκες και όργαναανακαλύπτοντας τη διαδικασία απόσταξης τόσο του τσίπουρου, όσο και των αποσταγμάτων σταφυλής.

Στην «Οινότρια Γη» το κοινό θα έχει επιπλέον τη δυνατότητα δοκιμής βραβευμένων κρασιών και αποσταγμάτων.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, στις 11:00 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Επιστροφή: 16:00 Αναχώρηση από το Καπανδρίτι

Η είσοδος στο Μουσείο είναι ΔΩΡΕΑΝ

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.