Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς παιδικές χαρές στα νότια προάστια (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ανακαινισμένες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές παρέδωσαν πολλοί δήμοι στα νότια προάστια μέσα στο 2018.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες επιλογές όπου τα παιδιά σας  μπορούν να απολαύσουν ξέγνοιαστο παιχνίδι με ασφάλεια.

Δήμος Αλίμου

Το «Σήμα Πιστοποιημένης Παιδικής Χαράς» διαθέτουν από τις αρχές του 2018 όλες οι Παιδικές Χαρές του Δήμου Αλίμου. Αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης, το Υπουργείο Εσωτερικών έλεγξε λεπτομερώς τους χώρους και χορήγησε το ειδικό σήμα πιστοποίησης και στις 21 παιδικές χαρές της πόλης. Με το σήμα αυτό αναγνωρίζεται η καταλληλότητα και η ασφάλεια της λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας!

 

Οι Παιδικές Χαρές των οδών Κορνάρου & Μανδηλαρά, του λόφου Κυθηρίων και της λεωφόρου Ελευθερίας στο δήμο Αλίμου στρώθηκαν με χλοοτάπητα ώστε τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια.

 

 

 

 

 

 

 

Δήμος Γλυφάδας

Υπερσύγχρονες παιδικές χαρές στην οδό Παλμύρας στο ύψος της Σοφίας Βέμπο και στην πλατεία Πύρρου για τους λιλιπούτειους φίλους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Η αναβάθµιση της ποιότητας ζωής των µικρών πολιτών του Παλαιού Φαλήρου υπήρξε µία από τις πρώτες προτεραιότητες του δήµου, που ξεκινώντας από τη δηµιουργική εκµετάλλευση του ελεύθερου χρόνου και την ψυχαγωγία τους, εκπόνησε ειδική µελέτη αναµόρφωσης των παιδότοπων και των παιδικών χαρών σε όλες τις γειτονιές της πόλης.  Έχουν ανακαινιστεί και παραδοθεί πιστοποιηµένες οι παιδικές χαρές : Σκαβάντζου & Παµφυλίας, η παιδική χαρά Πυθαγόρα και οι παιδικές χαρές: Λητούς & ∆ηµοκρατίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

Ένας από τους ομορφότερους δημόσιους χώρους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, η παιδική χαρά της οδού Πανός, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα. Ο χώρος έχει μια φυσική περίφραξη από κυπαρρίσια και κουκουναριές, ενώ κυριαρχεί το χώμα. Η θέση της πάνω από την παραλιακή λεωφόρο προσφέρει θέα προς τον κόλπο της Βουλιαγμένης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δήμος Ηλιούπολης

Η πλατεία Ευρώπης αναπλάστηκε εξ’ ολοκλήρου, με την διαμόρφωση πεζοδρομίων, εγκατάσταση φωτισμού, ανακατασκευή της παιδικής χαράς, τοποθέτηση στεγάστρων και πάγκων και φύτευση του χώρους και έγινε ένα στολίδι με ότι πιο σύγχρονο αισθητικά και λειτουργικά υπάρχει για τον αστικό δημόσιο εξοπλισμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακόμη για την καλύτερη αξιοποίηση των Παιδικών Χαρών ο δήμος ξεκίνησε την εγκατάσταση φωτισμού με σώματα LED. Τώρα οι λιλιπούτειοι δημότες μπορούν να χαρούν περισσότερο χρόνο και με μεγαλύτερη ασφάλεια τις νέες παιδικές χαρές που μόλις ανακαινίστηκαν, όπως στις οδούς Ευρώπης, Τυρταίου, Πανταζή, Τσαμαδού!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δήμος Νέας Σμύρνης

Με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτεταμένων αναπλάσεων, αλλαγών οργάνων, συντηρήσεων καθώς και δημιουργίας νέων παιδικών χαρών, ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει καταφέρει να εναρμονίσει απόλυτα τις 20 παιδικές χαρές με το νομικό πλαίσιο. Ειδικότερα, δημιουργήθηκαν δύο νέες παιδικές χαρές στην Κεντρική Πλατεία και στην Χρυσοστόμου Σμύρνης. Οκτώ ανακατασκευάστηκαν πλήρως (Άλσος, Ομηρείου, Τραπεζούντος, Ζαρίφη, Αίνου Άνοιξη, Πλ. Βασ, Γεωργίου και Ταταούλων). Σε δέκα έγιναν βελτιωτικά έργα με την τοποθέτηση νέων οργάνων και δαπέδων ασφαλείας (Ελλησπόντου, Επταλόφου, Βουρνόβα, Πρανίκα, Αϊδινίου, Πλ. Φλέμινγκ, Δεξαμενή, Αγ. Παρασκευή, Ναζλίου και Σταδίου).

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς παιδικές χαρές στα νότια προάστια (ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 18/10/2018 at 11:24 μμ
    Permalink

    Ελάτε κάντε ένα ρεπορτάζ στον Άγιο Δημήτριο. Πλατεία Παναγούλη ένα χρόνο παιδική χαρά ανακαινισμένη και την άφησαν ξεκλειδωτη στο έλεος του Θεού.ελατε να δείτε πώς ειναι,με μια περίφραξη γελοία. Ότι λεφτά δώσανε, για πέταμα. Η επένδυση έχασε την αξία της και φυσικά όσο και να μιλάμε καμία απόκριση.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.