Αποθήκη project στο Παλαιό Φάληρο – Ας βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας
Σε μια αποθήκη στο Παλαιό Φάληρο συγκεντρώνονται κυρίως ρούχα με στόχο να δοθούν σε ομάδες που θα τα χρειαστούν σε μια μελλοντική ανθρωπιστική κρίση.

Το ” Αποθήκη project ” είναι μια πρωτοβουλία της  ΑΜΚΕ τετARTημόριο, όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής της, Στράτος Χαλκιώτης.

Σε μια αποθήκη, στο Παλαιό Φάληρο, συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως ρούχα και λευκά είδη «με στόχο να διατεθούν άμεσα σε ομάδες που θα τα έχουν ανάγκη σε μια μελλοντική ανθρωπιστική κρίση μικρής ή μεγάλης κλίμακας».

«Η ιδέα προέκυψε έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Και φυσικά σκεφτήκαμε ότι μας αφορά όλους, καθώς όλοι εν δυνάμει μπορεί να χρειαστούμε την κάλυψη του project γι αυτό και όλοι εν δυνάμει μπορούμε να συμμετάσχουμε» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κύριος Στράτος Χαλκιώτης. «Ξεκινάμε σιγά-σιγά κι ελπίζουμε μέχρι τον Φεβρουάριο να έχουμε ένα πρώτο απόθεμα ανάγκης. Γι αυτό και καλούμε μικρές και μεγάλες εταιρείες, φορείς, σχολεία, ακόμα και ιδιώτες να γίνουν συμμέτοχοι της δράσης μας και να συμβάλλουν ενεργά στην προσπάθειά μας» πρόσθεσε.

Στόχος είναι τα λευκά είδη και τα ρούχα να συγκεντρώνονται, να αποθηκεύονται και δίνονται άμεσα στους πληγέντες σε περίπτωση ανάγκης. «Σημαντικό είναι τα είδη να είναι σε καλή κατάσταση και καθαρά. Μην ξεχνάμε πως σε μία ανάγκη ποτέ δεν ξέρουμε ποιος θα βρεθεί. Αν το δούμε ανθρώπινα μόνο θα λέγαμε ότι καθένας θα έπρεπε να προσφέρει ό,τι καλύτερο έχει στη ντουλάπα του για να ανακουφίσει αυτόν που έχει ανάγκη, μιας κι αυτός θα μπορούσε όπως είδαμε και στο Μάτι να είναι συγγενής του, φίλος του, γείτονάς του ή ακόμη και ο ίδιος» αναφέρει ο ο υπεύθυνος της τετARTημόριο

«Πρέπει να βλέπουμε τον εαυτό μας στο πρόσωπο του άλλου. Παράλληλα, είμαστε σε επικοινωνία και με φορείς, δομές και ιδρύματα, ώστε να προσφέρονται σε περίπτωση που μείνουν κάποια ρούχα στην αποθήκη μας. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο με συνεργαζόμενους φορείς που θα συμμετέχουν στην ταξινόμηση, αποθήκευση, αλλά και στην διανομή των ειδών» τονίζει ο ίδιος.

Μάλιστα υποστηρίζει πως πρέπει να ξεκινήσουμε από τώρα ώστε να είμαστε έτοιμοι σε μια μελλοντική ανθρωπιστική κρίση.  «Οφείλουμε να προνοούμε για τις περιπτώσεις καταστροφών. Ξεκινάμε και τελειώνουμε με τη ρήση του Πλούταρχου: “μηδέν της τύχης, αλλά πάντα της ευβουλίας και της προνοίας”, που σημαίνει ότι τίποτα δεν εξαρτάται από την τύχη αλλά από την ορθή κρίση και την προνοητικότητα».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.