Aνακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Δημητρίου για τον “Ασύρματο”
      Αγαπητοί συμπολίτες μας,

Μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι 2 χρόνια μετά την παραχώρηση της έκτασης του Ασυρμάτου από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, για τη δημιουργία χώρου πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής, κάποιοι παρουσιάζουν όψιμο ενδιαφέρον για ένα θέμα το οποίο δεν υφίσταται,  μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να σπείρουν ψευδείς ειδήσεις. Θεωρούν ότι κάνουν έτσι, θεαματική εκκίνηση της παράταξής τους στην προεκλογική εκστρατεία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Δήμο μας.  Δημιουργούν θόρυβο με την γνώριμη πρακτική κατασκευής ψευδών ειδήσεων (τα γνωστά fake news).

Αναγκαζόμαστε, λοιπόν, να απαντήσουμε παραθέτοντας τα παρακάτω στοιχεία σχετικά με τις ανακρίβειες που αναφέρονται:

1.Η έδρα του Υπερταμείου είναι στην Αθήνα και όχι στο Λουξεμβούργο όπως επιπόλαια αναφέρεται.

  1. Σύμφωνα με το N. 4389/2016, άρθρο 196… <<Σκοπός της ΕΤΑΔ είναι να αξιοποιεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, με κάθε πρόσφορο μέσο, τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που περιέρχονται στην κυριότητά της δυνάμει του παρόντος νόμου, τα περιουσιακά στοιχεία τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει από άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και από δημόσιες επιχειρήσεις το μετοχικό κεφάλαιο των οποίων κατέχει, άμεσα ή έμμεσα, το Ελληνικό Δημόσιο…>>

Η αξιοποίηση προφανώς διαφέρει από την πώληση, όπως επίσης και από την παραχώρηση προς εκμετάλλευση σε ιδιώτη. Αξιοποίηση ενός ακινήτου είναι η χρήση προς όφελος της κοινωνίας,  που συχνά μέχρι τώρα αναγκαζόταν να προσφεύγει σε ιδιώτες και να τους αμείβει αδρά για να καλύπτει ανάγκες της.  Αξιοποίηση σύμφωνα με τα κριτήρια του ΣΥΡΙΖΑ,  είναι η παραχώρηση του ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ στο Δήμο και στους πολίτες του Αγίου Δημητρίου.

  1. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ (2667/ 6.4.2017) έγινε η παραχώρηση της χρήσης της εναπομείνασας έκτασης του ακινήτου με Α.Β.Κ 2093, στον Δήμο Αγίου Δημητρίου για 30 χρόνια άνευ ανταλλάγματος, με σκοπό τη δημιουργία χώρου πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής με την υποχρέωση της άμεσης διάθεσης του υπάρχοντος κτίσματος στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για τη δημιουργία Μουσείου Ηλεκτρονικών Συστημάτων αεροναυτιλίας όταν ζητηθεί.
  2. Η Περιφέρεια Αττικής ( η νομική της υπηρεσία έχει ελέγξει τα νομιμοποιητικά έγγραφα) και επιχορηγεί το έργο( έχει ήδη εγγράψει στον προυπολογισμό της 5 εκ. ευρώ ) για τη δημιουργία χώρου πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής.

Θεωρούμε λοιπόν ότι πρέπει να  μπει ένα τέλος σε όλη αυτή την σκόπιμη παραφιλολογία.

Φυσικά,  δεν μπορούμε να μην καταλογίσουμε κι εμείς με την σειρά μας ευθύνες για καθυστέρηση στην όλη διαδικασία μελέτης, ανάθεσης, καθώς και την παραμέληση του χώρου από την Δημοτική Αρχή. Ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την αποψίλωση των κεραιών, την καθαριότητα, τη συντήρηση , την εποπτεία και την ασφάλεια στο πάρκο.

Θέλουμε όμως να καθησυχάσουμε τους πολίτες του Αγίου Δημητρίου και να τους βεβαιώσουμε για ένα πράγμα:  Ο ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ παραχωρήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο και τους πολίτες και είναι σίγουρο ότι και η κατασκευή του μεγαλύτερου πάρκου του Δήμου μας θα γίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ πάλι στην κυβέρνηση.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.