Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίου Δημητρίου για τον Ασύρματο




Σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών 10.199 ακίνητα του Δημοσίου συνολικής έκτασης 511.357,451 τ.μ. μεταφέρονται στο Υπερταμείο ως εγγύηση για την αποπληρωμή του κρατικού χρέους. Σε αυτή τη μακρά λίστα βρίσκεται και η έκταση του Ασυρμάτου, μεταξύ άλλων ακινήτων του δήμου Αγίου Δημητρίου.
Η διοίκηση της Ανδρούτσου, ως η βασική εκπρόσωπος της κυβέρνησης, και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ως το γραφείο τύπου της κυβέρνησης, πλάι σε αυτή τη λίστα μας αράδιασαν μία σειρά από διαβεβαιώσεις πως….δεν τρέχει και κάτι!
Για όσους «ορκίζονται» λοιπόν στο ότι δεν πρόκειται να ξεπουληθεί ο Ασύρματος, να θυμίσουμε πως το ΤΑΙΠΕΔ στεγάζεται κάτω από την ομπρέλα του Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, που σκοπό έχει να εγγυηθεί την αποπληρωμή των ντόπιων και ξένων δανειστών του κρατικού χρέους.
Να θυμίσουμεπως η κυβέρνησή τους, που πίνουν νερό στο όνομά της:
▪ Δε ντράπηκε να συμπεριλάβει στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων και μία σειρά από αρχαιολογικούς χώρους και άλλες κρατικές εκτάσεις
▪ Έχει ήδη ιδιωτικοποιήσει λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους
▪ Τα άρθρα και οι νόμοι τα κάνει κουρελόχαρτα όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των
μεγαλοεπιχειρηματιών, με «fasttrack» διαδικασίες προχωρούν σε επενδύσεις αλλάζοντας πολεοδομικά σχέδια, χρήσεις γης και ό,τι άλλο απαιτηθείαπό το κεφάλαιο.
Ο μόνος νόμος που εφαρμόζουν με θρησκευτική ευλάβεια είναι ο νόμος της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Η εργασιακή ζούγκλα, οι μισθοί – χαρτζιλίκι, οι συντάξεις πείνας, οι πλειστηριασμοί, οι διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος μαζί με τις περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις και η «αξιοποίηση» της κρατικής περιουσίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι το τοπίο της «μεταμνημονιακής εποχής». Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη, η «επιστροφή στην κανονικότητα»: παράδεισος για το κεφάλαιο, στη γωνία ο λαός.
Καλούμε το λαό του Αγίου Δημητρίου:
✓Να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη στις διαβεβαιώσεις της Δημάρχου και του ΣΥΡΙΖΑ.
✓Να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη στην παράταξη της ΝΔκαι των παρατρεχάμενών της, καθώς και στους εναπομείναντες ανεπίσημους «κεντροαριστερούς», παλιούς ΠΑΣΟΚους. Επι ημερών τους άρχισε η προσπάθεια ξεπουλήματος της δημόσιας γης.
✓Να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα. Μόνο η δική του αποφασιστικότητα και οργανωμένη πάλη μπορεί να αποτρέψει όποιους σχεδιασμούς υπάρχουν για την «αξιοποίηση» του Ασυρμάτου.
Δε θα δεχθούμε κανένα ξεπούλημα και «αξιοποίηση» προς όφελος του κεφαλαίο για τον Ασύρματο, για τον οποίο ο λαός της περιοχής αγωνίζεται εδώ και πάνω από 40 χρόνια. Επαναλαμβάνουμε όσα λέμε εδώ και χρόνια, και όσα είχαμε τονίσει τότε που η Δήμαρχος μαζί με τις λοιπές παρατάξεις, οργάνωνε φιέστες και έβγαζε φωτογραφίες πλάι στον Τσίπρα στον Ασύρματο:
Παλεύουμε και διεκδικούμε το πάρκο του Ασυρμάτου να είναι ελεύθερο για όλο το λαό. Να γίνει χώρος πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής, με παρεμβάσεις ήπιου χαρακτήρα. Με αποκλεισμό κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας εντός του πάρκου με οποιαδήποτε μορφή. Να μην μετακυλήσει το κόστος του έργου και της συντήρησης του πάρκου στο λαό της περιοχής. Να προχωρήσουν τα έργα άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά προσχήματα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.