Ακαδημία γονέων Νέας Σμύρνης: Συνάντηση με θέμα «Εφηβεία από το Α έως το Ω»




Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το Πρόγραμμα «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΟΝΕΩΝ» «Εφηβεία από το Α έως το Ω: Μία Ακαδημία για Γονείς», έπειτα από την επιτυχημένη λειτουργία της πρώτης χρονιάς, με μεγάλη συμμετοχή γονέων και εξαιρετική ποιοτική αξιολόγηση.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Δήμο Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με την «Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Σμύρνης», στο πλαίσιο της εφαρμογής προγραμμάτων «Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων» και τη «ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (Μ.Ε.Υ.), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού».

Πρόκειται για δίωρες διαδραστικές συναντήσεις γονέων (μια κάθε μήνα σε συγκεκριμένη ημέρα), με θεματολογία που απασχολεί τους γονείς στη σύγχρονη πραγματικότητα και με τη συμμετοχή πολλών επιστημόνων με εμπειρία και γνώση στο πεδίο τους.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα καλυφτούν θέματα όπως:
• Ειδικά θέματα Πρόληψης στην Παιδική και Εφηβική υγεία – Γυναικολογία
• Εμβολιασμοί – Νέες τάσεις
• Πρώτες βοήθειες για παιδιά. Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς.
• Διατροφικές ανάγκες και διαταραχές διατροφής στην εφηβεία
Αθλητισμός – Χρήση συμπληρωμάτων-Doping
• Ενδυναμώνοντας τους εφήβους στην αντιμετώπιση της ρητορικής του μίσους στο Διαδίκτυο. Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SELMA “Hacking Hate”
Νομική προστασία σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου.
• Διαχείριση της απώλειας – διαζύγιο, θάνατος, κρίση σχέσεων
• Δεξιότητες ζωής – Κοινωνική-Συναισθηματική μάθηση
Πολλαπλοί τύποι νοημοσύνης και η σημασία τους στην ανάπτυξη και εκπαίδευση των παιδιών
• Επικοινωνία γονέων – παιδιών. Πως θα εμπνεύσουμε αισιοδοξία σους νέους
Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος «Ακαδημία Γονέων» στο Δήμο Νέας Σμύρνης, είναι η κα Δέσποινα Τζεφριού, Μαθηματικός MEd.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μία φορά το μήνα κάθε Τετάρτη, ώρα 17.30 – 19.30, στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του Δήμου Νέας Σμύρνης, 2ας Μαΐου 8, 3ος όροφος, Κεντρική Πλατεία.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ : ΔΕΥΤΕΡΑ 08 / 10 έως ΤΕΤΑΡΤΗ 17 / 10 / 2018, στο ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ του Δήμου, Ελ.Βενιζέλου 16, 3ος όροφος, τηλ:2132025840, καθημερινά, εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 – 14:00.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Νέας Σμύρνης: www.neasmyrni.gr.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.