Ξεκίνησαν τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Αγίου Δημητρίου (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Με 120 μαθητές/τριες και 37 εθελοντές καθηγητές/τριες, ξεκίνησε επίσημα με Αγιασμό η 6η σχολική χρονιά για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Αγίου Δημητρίου, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018.

Η Δήμαρχος, Μαρία Ανδρούτσου, στο σύντομο χαιρετισμό της, ευχήθηκε καλή και δυναμική χρονιά για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και ευχαρίστησε από καρδιάς τους εθελοντές για το σπουδαίο τους έργο.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του ΟΠΚΑΠ, Πάνος Μπαντούνας, καλωσόρισε τους νέους μαθητές και τους εθελοντές, ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, ενώ ευχαρίστησε άλλη μια φορά τους καθηγητές για την διάθεση εθελοντικής προσφοράς τους προς τα παιδιά της πόλης μας.

Επίσης, αναφέρθηκε στις φετινές επιτυχίες στις Πανελλαδικές εξετάσεις που άγγιξαν ποσοστό ρεκορ 77,7% και τόνισε ό,τι η ανοδική πορεία της δομής οφείλεται στη συλλογική προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων και ιδιαιτέρως στο μεράκι και στο πάθος των εθελοντών και εθελοντριών. Σύντομο χαιρετισμό για καλή σχολική χρονιά και πολλές επιτυχίες απηύθυνε και η Πρόεδρος του ΟΠΚΑΠ, Βασιλεία Αλεξίου.

Από τη Διοίκηση και το Δημοτικό Συμβούλιο παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελένη Χατζηδημητρίου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης “Μετέχω” Βασίλειος Κουτσοβασίλης, οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Άγγελος Γαβαλάς, Οικονομικών Αναστάσιος Σοφιανόπουλος και Πρασίνου Αναστάσιος Αδαμόπουλος, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Χαράλαμπος Μπέλλος, ο Αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Κωτσίδης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ελένη Καντζέλη, Αρετή Τζαμπαζόγλου και Γεώργιος Κοκοτσάκης.

Ακολούθησε ενημέρωση των γονέων για τη λειτουργία της δομής και διανομή του προγράμματος από τον ανώτερο συντονιστή και μέλος του ΟΠΚΑΠ Πέτρο Τασσόπουλο και τα στελέχη της δομής Μιχαέλα Λούκου, Νατάσα Παναγιωτοπούλου, Μαίρη Νιάρχου, Αναστασία Βρεττού και Θανάση Σταυριανόπουλο. Από τη Διοίκηση δόθηκαν συμβολικά δώρα (φάκελος, τετράδιο, στυλό) στις μαθήτριες και στους μαθητές.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στα αρτοποιία «Δελατόλας» και ιδιαίτερα στον κ. Αλέξανδρο Δελατόλα για τη γενναιόδωρη χορηγία εδεσμάτων στο μπουφέ που προσφέρθηκε προς τιμήν των εθελοντριών και εθελοντών μας καθώς και στο Δημήτριο Γαλαίο για την προσφορά ποτών και αναψυκτικών.

ΚΦΑΔ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προγραμματισμένα μαθήματα και των τριών τάξεων του Γενικού Ενιαίου Λυκείου παρακολουθούν δωρεάν 120 μαθητές από την πόλη μας και απασχολούνται εθελοντικά 37 εκπαιδευτικοί, καλύπτοντας όλο το φάσμα των ειδικοτήτων.

Για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις προετοιμάζονται 35 μαθητές στην Γ’ Λυκείου ενώ παρέχονται επίσης και ειδικά μαθήματα εφόσον ζητηθούν.

Όπως κάθε χρόνο το φροντιστήριο στεγάζεται στο 3ο Λύκειο (Αργοστολίου και Σάμου, είσοδος από Καπετανάκη) με Γραμματεία που λειτουργεί καθημερινά από 15:00 έως 21:00.
Τα μαθήματα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018.-

Τηλ.: 2109840717 • e-mail:[email protected]

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.