Συνεχίζεται ο “πόλεμος με τα κουνούπια” στον Νότιο Τομέα Αθηνών
Το ετήσιο πρόγραμμα ψεκασμών στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέας Αθηνών συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Για τον τρέχοντα μήνα πραγματοποιήθηκαν ψεκασμοί 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2018 ,καθώς και 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2018. Είναι δε προγραμματισμένος και ο 12ος κύκλος ψεκασμών την 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2018. Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται στα παρακάτω σημεία :
1)Ανοικτό τμήμα Ιλισού (Δήμος Καλλιθέας),
2) Ρέμα Ιλισού, στην έξοδο της οδού Καποδιστρίου, στα λιμνάζοντα ύδατα κάτω από την Λεωφόρο Ποσειδώνος (Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου),
3) Ρέμα Προφήτη Δανιήλ (Δήμος Ταύρου),
4) Περιοχή του ρέματος της Πικροδάφνης από τις εκβολές του ρέματος στην περιοχή ΕΔΕΜ μέχρι τα σύνορα με τον Άγιο Δημήτριο(Α) Μεγάλου Σπηλαίου και (Β) Θεοκρίτου και Αρματολών, συνολικού μήκους 2.500μ. περίπου και εκατέρωθεν πλευρών (Δήμος Παλαιού Φαλήρου).
5) Κοίτη ρέματος Αγίου Νικολάου – Τραχώνων στη διασταύρωση οδού Αρχαίου Θεάτρου με την οδό Ηρ. Μάτση (Αργυρούπολη),
6) Τέρμα ρέματος Αγ. Παρασκευής στα όρια της Αεροπορίας στην περιοχή του Ελληνικού, ρέμα Ευρυάλης στα σύνορα με την Γλυφάδα (Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης),
7) Στον κλάδο του ρέματος των Τραχώνων (Δήμος Αλίμου),
8) Περιοχή ρέματος Πικροδάφνης, όπου υπάρχουν στάσιμα ύδατα (Δήμος Αγίου Δημητρίου),
9) Ρέμα Αγίου Δημητρίου-Λαγκαδίων (Δήμος Αλίμου).
Η Περιφέρεια Αττικής σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία είναι αρμόδια για τις προνυμφοκτονίες (ψεκασμούς για την καταπολέμηση κουνουπιών) σε περιαστικά σημεία των Δήμων και σε περιοχές υπερτοπικής σημασίας (εκτός αστικού ιστού) της Αττικής. Δηλαδή περιοχές όπως ρέματα, κ.α., που αποτελούν περίπου το 20% του συνόλου των εστιών ανάπτυξης – εμφάνισης των κουνουπιών. Την αρμοδιότητα και ευθύνη για τους ψεκασμούς σε εστίες εντός αστικού ιστού, όπως δημοτικά νεκροταφεία, φρεάτια, πάρκα, δημοτικοί κήποι, κ.α., την έχουν, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι οικείοι δήμοι.
Όλες οι εφαρμογές γίνονται με εγκεκριμένα φάρμακα που προτείνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Για περισσότερες πληροφορίες των πολιτών σχετικά με τον Ιό του Δυτικού Νείλου, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ,
ν

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.