Σε ποια “επικίνδυνα” σημεία του δήμου Αλίμου έγιναν ψεκασμοί για τα κουνούπια




Το ετήσιο πρόγραμμα ψεκασμών που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζεται σε δεκαπενθήμερους κύκλους για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθήνας.

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 πραγματοποιήθηκαν ψεκασμοί στα παρακάτω σημεία:
1) Κοίτη ρέματος Αγίου Νικολάου – Τραχώνων στη διασταύρωση οδού Αρχαίου Θεάτρου με την οδό Ηρ. Μάτση (Αργυρούπολη),
2) Τέρμα ρέματος Αγ. Παρασκευής στα όρια της Αεροπορίας στην περιοχή του Ελληνικού, ρέμα Ευρυάλης στα σύνορα με την Γλυφάδα (Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης),
3) Στον κλάδο του ρέματος των Τραχώνων (Δήμος Αλίμου),
4) Περιοχή ρέματος Πικροδάφνης, όπου υπάρχουν στάσιμα ύδατα (Δήμος Αγίου Δημητρίου),
5) Ρέμα Αγίου Δημητρίου-Λαγκαδίων (Δήμος Αλίμου).

Την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018 πραγματοποιήθηκαν ψεκασμοί στα παρακάτω σημεία:
1)Ανοικτό τμήμα Ιλισού (Δήμος Καλλιθέας),
2) Ρέμα Ιλισού, στην έξοδο της οδού Καποδιστρίου, στα λιμνάζοντα ύδατα κάτω από την Λεωφόρο Ποσειδώνος (Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου),
3) Ρέμα Προφήτη Δανιήλ (Δήμος Ταύρου),
4) Περιοχή του ρέματος της Πικροδάφνης από τις εκβολές του ρέματος στην περιοχή ΕΔΕΜ μέχρι τα σύνορα με τον Άγιο Δημήτριο(Α) Μεγάλου Σπηλαίου και (Β) Θεοκρίτου και Αρματολών, συνολικού μήκους 2.500μ. περίπου και εκατέρωθεν πλευρών (Δήμος Παλαιού Φαλήρου).

Η Περιφέρεια σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία είναι αρμόδια για τις προνυμφοκτονίες (ψεκασμούς για την καταπολέμηση κουνουπιών) σε περιαστικά σημεία των Δήμων και σε περιοχές υπερτοπικής σημασίας (εκτός αστικού ιστού) της Αττικής. Δηλαδή περιοχές όπως ρέματα, κ.α., που αποτελούν περίπου το 20% του συνόλου των εστιών ανάπτυξης – εμφάνισης των κουνουπιών. Την αρμοδιότητα και ευθύνη για τους ψεκασμούς σε εστίες εντός αστικού ιστού, όπως δημοτικά νεκροταφεία, φρεάτια, πάρκα, δημοτικοί κήποι, κ.α., την έχουν, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι οικείοι δήμοι.
Όλες οι εφαρμογές γίνονται με εγκεκριμένα φάρμακα που προτείνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Για τον μήνα Σεπτέμβρη 2018 έχουν προγραμματιστεί τουλάχιστον 3 κύκλοι ψεκασμών και ανάλογα των εργαστηριακών αποτελεσμάτων θα αυξηθούν.
Οι ψεκασμοί θα συνεχιστούν όλο το φθινόπωρο και θα τροποποιούνται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.