Σαρώνει ο Μεσογειακός κυκλώνας – Ποτάμια κεντρικοί δρόμοι- Διακοπές ρεύματος στην Αττική




Στο έλεος του Μεσογειακού κυκλώνα από το μεσημέρι και η Αττική – Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές – Δρόμοι ποτάμια στα βόρεια προάστια – Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων από την ΕΜΥ – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» – Σε ποια λιμάνια είναι «δεμένα» τα πλοία – Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία και τις επόμενες ημέρες.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν πολλές περιοχές της Αθήνας. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο Μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε Μαρούσι, Άγιο Δημήτριο και Πατήσια, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. 

Mεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα στην παραλιακή

Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο, λίγο πριν την Καλαμακίου, στο ρεύμα προς Πειραιά. Το οδόστρωμα έχει πλημμυρίσει από την έντονη βροχόπτωση, με αποτέλεσμα τα οχήματα να κινούνται με πολύ μεγάλη δυσκολία, μόνο στην αριστερή λωρίδα της παραλιακής. Επιτόπου βρίσκονται αστυνομικοί της Τροχαίας και ρυθμίζουν την κυκλοφορία. Η ουρά των οχημάτων φτάνει μέχρι το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

«Τα όμβρια στο συγκεκριμένο σημείο είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής. Έχουμε στείλει αμέτρητα έγγραφα, αλλά δυστυχώς η αρμόδια Προϊσταμένη της Περιφέρειας κα. Παναγάκου δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι σήμερα…
Της έχουμε επισημάνει, μάλιστα, τον σοβαρό κίνδυνο και τις συνεχείς πλημμύρες στο σημείο» αναφέρει ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης

Η Πυροσβεστική, μέχρι το απόγευμα, είχε δεχθεί 10 κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων στην Αττική.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η κατάσταση στο Μαρούσι χαρακτηρίζεται δύσκολη, καθώς αρκετοί οδηγοί βρίσκονται ακινητοποιημένοι στα οχήματά τους, λόγω της αυξημένης κίνησης.

Διακοπές ρεύματος στην ανατολική Αττική

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, κυρίως σε περιοχές της ανατολικής Αττικής, έχει προκαλέσει η έντονη κακοκαιρία που πλήττει την πρωτεύουσα από τις πρωινές ώρες. Επί επτά ώρες είναι χωρίς ρεύμα η Παλλήνη, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Παράλληλα, χωρίς ρεύμα έχουν μείνει η Αρτέμιδα και το Ζούμπερι.

Κλειστά και τα λιμάνια της Αττικής

Σε ισχύ παραμένει το απαγαρευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατα τόπους τα 10 μποφόρ.

Δεν εκτελείται επίσης κανένα δρομολόγιο για τον Αργοσαρωνικό. Ανοιχτές είναι οι γραμμές Πέραμα-Παλούκια και Ρίο Αντίρριο. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πάχη Μεγάρων-Σαλαμίνα και Βόλος – Σποράδες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.