Προσοχή! Ανακαλούνται επικίνδυνα ελληνικά σαπούνια (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Για την ανάκληση από την αγορά γνωστών ελληνικών σαπουνιών ενημερωθήκαμε μέσω των Κοινοποιήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 17ης Σεπτεμβρίου για τα µη ασφαλή προϊόντα του Συστήµατος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX).

Προϊόν: Σαπούνια

Μάρκα: FRESH LINE

Όνοµα: Άγνωστο

Τύπος/αριθµός µοντέλου: 1) Homemade Gourmet Soaps, 2) Ekmek Kataif Soap, 3) Fig Soap, 4) Leto Soap

Αριθµός παρτίδας/Barcode: Άγνωστος

Περιγραφή: 1) Σαπούνια σε σχήµα ντόνατς. 9 τεµάχια σε χάρτινο κουτί. 2) Σαπούνια σε σχήµα γλυκών ή φρούτων, τα οποία µπορούν να κοπούν σε
µικρότερα κοµµάτια.

Χώρα προέλευσης: Ελλάδα

Κίνδυνος Χημικός και Πνιγμός. Λόγω του χαρακτηριστικού σχήµατος, χρώµατος και µεγέθους, το προϊόν θα µπορούσε εσφαλµένα να θεωρηθεί ως τρόφιµο. Αυτό θα µπορούσε να οδηγήσει παιδιά στο να βάλουν στο στόµα τους µικρά κοµµάτια του, προκαλώντας πνιγµό. Το προϊόν δεν συµµορφώνεται µε τον Κανονισµό των Καλλυντικών και µε τις απαιτήσεις της Οδηγίας για προϊόντα που
οµοιάζουν µε τρόφιµα.

Υποχρεωτικά Μέτρα: Απαγόρευση διάθεσης του προϊόντος στην αγορά και άλλα συνοδευτικά µέτρα από τον ΕΟΦ.

Προϊόν: Σαπούνια

Μάρκα: FRESH & PERSONAL COSMETICS

Όνοµα: Άγνωστο

Χώρα προέλευσης: Ελλάδα

Τύπος/αριθµός µοντέλου: Ice Cream Soap

Περιγραφή: Σαπούνι που µοιάζει µε παγωτό, σε διάφορα χρώµατα. Το προϊόν διατίθεται χύµα σε διάφανο, πλαστικό κύπελλο µε ετικέτα. Το κύπελλο συσκευάζεται σε χάρτινο κουτί, µαζί µε ένα πλαστικό κουταλάκι.

Αριθµός παρτίδας/Barcode: Άγνωστος

Kίνδυνος Χηµικός και Πνιγµός. Λόγω του χαρακτηριστικού σχήµατος, χρώµατος και µεγέθους, το προϊόν θα µπορούσε εσφαλµένα να θεωρηθεί ως τρόφιµο. Αυτό θα µπορούσε να οδηγήσει παιδιά στο να βάλουν στο στόµα τους µικρά κοµµάτια του, προκαλώντας πνιγµό.

Υποχρεωτικά µέτρα (στον κατασκευαστή) : Απαγόρευση διάθεσης του προϊόντος στην αγορά και άλλα συνοδευτικά µέτρα από τον ΕΟΦ. Το προϊόν δεν συµµορφώνεται µε τον Κανονισµό των Καλλυντικών και µε τις απαιτήσεις της Οδηγίας για προϊόντα που οµοιάζουν µε τρόφιµα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.