Πανηγυρίζουν στο Παλαιό Φάληρο για το χρυσό στο πόλο

Συγγραφέας
3 Σεπτεμβρίου, 2018
1 λεπτό διάβασμα

Έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην κατηγορία Νέων Ανδρών, η Ελλάδα πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, με υψηλό σκορ, η εθνική πόλο με τον Τεό Λοράντο στο τιμόνι, έκανε την ανατροπή μετά από μέτριο ξεκίνημα επικρατώντας με 14-12 του Μαυροβουνίου.

Με «όπλο» την πιεστική άμυνα (δέχτηκε από 2 γκολ στην 2η και την 3η περίοδο) και «βροχή» από γκολ, η «γαλανόλευκη» έστειλε ηχηρό μήνυμα πως το ελληνικό πόλο ανήκει στην ελίτ.

Αυτό είναι το 6ο μετάλλιο της ελληνικής υδατοσφαίρισης σε μεγάλες διοργανώσεις (παγκόσμια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Μεσογειακούς αγώνες) μέσα στο 2018.

Πρώτος σκόρερ της εθνικής, ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης με 5 γκολ, ενώ ο Τζούρο Ράντοβιτς σημείωσε ισάριθμα τέρματα για το Μαυροβούνιο.

Στη σύνθεση της ομάδας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ήταν οι Κωνσταντινος Κάκαρης, Ιωάννης Αλαφραγκής και Φώτης Σπηλιόπουλος, αθλητές που ανήκουν στον ΑΟ Παλαιού Φαλήρου.

Από φέτος θα ενισχύει το αντρικό τμήμα ο Χαράλαμπος Ρομπόπουλος, ενώ προπονητής της ομάδας θα είναι ο Τεό Λοράντος.

Μοιραστείτε το άρθρο

notia team

Ο συγγραφέας δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το βιογραφικό του.

Δείτε όλα τα άρθρα από notia team

Συνεχίστε να Διαβάζετε

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από τη συλλογή μας