Ολοκληρώθηκε η στατική ενίσχυση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης




Παρά τις αρχικές προβλέψεις ότι το έργο στατικής ενίσχυσης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης θα ήταν έτοιμο περίπου 45 ημέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το έργο ολοκληρώθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου και δεν θα χρειαστούν προκατασκευασμένες αίθουσες για να στεγαστούν οι μαθητές όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Το έργο αυτό κρίθηκε απαραίτητο αφού το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης είναι κτίριο κατασκευασμένο το 1958 και δεν διέθετε καμία αντισεισμική θωράκιση. Μετά από σχετική μελέτη, προκηρύχτηκε διαγωνισμός με αρχικό προϋπολογισμό 400 000 € και υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο τον Ιανουάριο του 2018, ενώ οι εργασίες προγραμματίστηκαν να ξεκινήσουν στη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ενισχύθηκε ο φέρων οργανισμός του κτιρίου σύμφωνα με τους νέους πολεοδομικούς κανονισμούς. Τοποθετήθηκαν επίσης νέες υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αντικαταστάθηκαν τα κουφώματα με νέα ενεργειακά και έγινε βάψιμο όλου του κτιρίου.

Επειδή ο αρχικός προγραμματισμός του έργου ήταν να παραδοθεί στο τέλος Οκτωβρίου, ο Δήμος είχε μεριμνήσει να προμηθευτεί προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας για να φιλοξενηθούν οι μαθητές μέχρι την περάτωση του έργου. Παράλληλα όμως, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου αλλά και ο εργολάβος κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, με διπλές βάρδιες όλες τις μέρες και κατόρθωσαν να παραδώσουν το έργο στις 10 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος παρευρέθηκε στον αγιασμό του συγκεκριμένου σχολείου και κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου, τους εργαζόμενους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, τον εργολάβο και τους πολιτικούς προϊσταμένους της υπηρεσίας για το «μικρό θαύμα» που πραγματοποιήθηκε και την παράδοση του σχολείου 45 μέρες πριν την προγραμματισμένη προθεσμία. Επίσης ο Δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι πλέον οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης θα παρακολουθούν τα μαθήματα τους σε ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.