Οι Θεσμοφοριάζουσες απόψε στις Ιωνικές Γιορτές στη Νέα Σμύρνη




Με παράσταση αρχαίου θεάτρου ξεκινά η εβδομάδα στο Άλσος. Στις Θεσμοφοριάζουσες, ένα από τα τρία «γυναικεία» έργα του Αριστοφάνη, την εποχή της κατάλυσης της Αθηναϊκής Δημοκρατίας το 411π.Χ., επιβάλλεται ολιγαρχία.

Μια ομάδα στο περιθώριο της Πολιτείας, οι γυναίκες, κρούουν τον κώδωνα για την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας. Μπορεί σήμερα οι γυναίκες να μην είναι σε τέτοια δεινή θέση, ώστε να οραματίζονται τους θεσμούς, αντί να συμμετέχουν σε αυτούς, όμως υπάρχουν πάντα ομάδες πολιτών που δεν δικαιούνται ίσο μερίδιο στην λειτουργία της Πολιτείας.

Ένα έργο για τη διεκδίκηση της προσωπικής ταυτότητας, για το δικαίωμα στην πολιτειακή ισότητα, ένα έργο για την κρίση των αξιών, τη φύση και τον νόμο. Πάνω απ’ όλα, ένα έργο με όπλο το θέατρο και το χιούμορ, που δίνει άπειρες δυνατότητες στον ηθοποιό να πρωταγωνιστήσει ως πολιτικό ον στη σκηνή της κωμωδίας.

Συντελεστές: Μετάφραση: Παντελής Μπουκάλας Σκηνοθεσία: Β. Θεοδωρόπουλος Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Ενδυματολόγος: Άγγελος Μέντης
Σκηνογράφος: Μαγδαληνή Αυγερινού
Χορογραφίες: Σεσίλ Μικρούτσικου
Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Οδ. Παπασπηλιόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιώργος Παπαγεωργίου
Θεσμοφοριάζουσες: Νάντια Κοντογεώργη, Μαρία Κατσανδρή, Άντρη Θεοδότου, Ελένη Ουζουνίδου, Βαλέρια Δημητριάδου, Σοφία Κακουλίδου, Ειρήνη Μακρή, Κατερίνα Μαούτσου, Ίριδα Μάρα, Φραγκίσκη Μουστάκη, Ελένη Μπούκλη, Ηλέκτρα Σαρρή, Νατάσα Σφενδυλάκη, Αντιγόνη Φρυδά.
Συμπαραγωγή: Α.Μ. Τέχνη Χώρος – ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων – ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ / ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ : 8 € / ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΕΣ – ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ: 5 €

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.