Λάθος το κλείσιμο των σχολείων, λέει ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
Ανοιχτοί θα παραμείνουν αύριο (Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου) οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου με απόφαση του δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι γονείς, και ειδικά όσοι δεν έχουν εναλλακτική λύση για τη φύλαξη των παιδιών τους καθώς δεν συντρέχει λόγος για το κλείσιμο των σταθμών, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου

Ο δήμαρχος εξέφρασε την αντίθεσή του με το κλείσιμο των σχολείων την Παρασκευή, στην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.

Όπως δήλωσε, θεωρεί εσφαλμένη την σημερινή απόφαση κλεισίματος των σχολείων καθώς τα σχολεία πρέπει να κλείνουν μόνο όταν υπάρχει πρόβλημα ασφαλούς πρόσβασης σε αυτά από παγετό, χιόνι, ομίχλη ή έντονες βροχοπτώσεις και όχι λόγω του αέρα.

“Η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων δεν πρέπει να λαμβάνετε “ελαφρά την καρδιά” καθώς διαταράσσει την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και την καθημερινότητα των μαθητών ενώ συχνά δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα στους εργαζόμενους γονείς που δεν έχουν εναλλακτική λύση για τη φύλαξη των παιδιών τους.

Τα σχολικά κτήρια, λόγω των αυστηρών προδιαγραφών κατασκευής τους, είναι κατά κανόνα ασφαλέστερα από τα ίδια μας τα σπίτια και δεν κινδυνεύουν από ισχυρούς ανέμους. Άλλωστε, όλες οι ανεμολογικές προγνώσεις για αύριο αναφέρουν πως η ένταση των ανέμων θα ελαττωθούν σε σχέση με σήμερα και ως εκ τούτου αφού λειτούργησαν σήμερα τα σχολεία, δεν συντρέχει λόγος να είναι αύριο κλειστά” καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.