Λαοθάλασσα πιστών για την Παναγία Μυρτιδιώτισσα στον Άλιμο (EIKONEΣ)




Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και τη παρουσία δεκάδων πιστών από όλα τα νότια προάστια τελέστηκε χθες Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Παναγιάς Μυρτιδιωτίσσης στον Άλιμο.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Πολύκαρπου Κεντικελένη και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

“Η Παναγία δέχτηκε και έγινε μάνα του Χριστού, μάνα των Χριστιανών και μάνα ολόκληρης της Εκκλησίας. Αυτή η σχέση της Παρθένου Μαρίας με το μυστήριο της εν Χριστώ σωτηρίας, το ότι δηλαδή κατέστη Θεοτόκος, της δίνει ένα μοναδικό προνόμιο, το προνόμιο να έχει παρρησία ενώπιον του θρόνου Του Κυρίου και να είναι η μεσίτρια όλων μας, όλων των χριστιανών” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Στην συνέχεια ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στο θαύμα της ευρέσεως του Θαυματουργού Εικονίσματος της Παναγίας στη νήσο των Κυθήρων, όπου ευρέθη ανάμεσα των μυρτιδίων και κατέστη η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα προστάτης και έφορος ολόκληρου του νησιού και όλων των Κυθηρίων απανταχού της γής και κατ’επέκταση όλων των Χριστιανών.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: ROMFEA.GR

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.