Λαγονήσι: Έκλεψαν το ποδήλατο του 18χρονου πρωταθλητή ΑμεΑ Νίκου Παπαγγελή




Άγνωστοι έκλεψαν περασμένο Σάββατο το αγωνιστικό ποδήλατο του 19χρονου πρωταθλητή Ελλάδας Νίκου Παπαγγελή, ο οποίος είναι ο μοναδικός Έλληνας, που κάνει ποδήλατο με ένα πόδι, χωρίς πρόσθετο μέλος!

Μέσω του Star απευθύνει έκκληση όποιοι το έκλεψαν να το επιστρέψουν.

“Είναι ένα ποδήλατο που δεν μπορώ να πάρω πάλι, είχα βάλει και χρήματα, είχα δώσει πόνο σ΄αυτό το ποδήλατο και ουσιαστικά εξαφανίστηκα όλα ”

Πάνω σ΄αυτό το ποδήλατο ο Νίκος Παπαγγελής έμαθε να ονειρεύεται και να ξεπερνάει τις αναποδιές που του έφερε η ζωή. 

Στους αγώνες, που συμμετείχε εντός και εκτός Ελλάδας, οι θεατές τον αποθέωναν για τις δυνατές του μονοπεταλιές. Και τώρα που κάποιοι ασυνείδητοι του έκλεψαν το ειδικά τροποιημένο ποδήλατο, με ένα πετάλι, πάλι στέκεται δυνατός και ψύχραιμος ν΄αντιμετωπίσει άλλη μία στραβοπεταλιά της ζωής.

“Ήμουν στο Λαγονήσι. Μόλις είχα τελειώσει την προπόνησή μου, έβαλα το ποδήλατο μέσα στο αμάξι, πήγα να αλλάξω και μόλις γύρισα είδα το τζάμι σπασμένο είχαν πάρει το ποδήλατο”. 

Ο Νίκος είναι ένας μαχητής της ζωής. Στα 12 του χρόνια διαγνώστηκε με όγκο στα οστά και δύο χρόνια αργότερα του ακρωτηρίασαν το πόδι. Όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω αλλά με απίστευτη δύναμη ψυχής κατάφερε να αθλείται, στηριζόμενος μόνο στο ένα του πόδι και πέρσι να γίνει πρωταθλητής Ελλάδος στην ποδηλασία, για ακρωτηριασμένους αθλητές, χωρίς πρόσθετο μέλος.

“Ο Νίκος Παπαγγελής απευθύνει έκκληση μέσω του Star να επιστρέψουν το ποδήλατο του, καθώς δεν είναι απλά  προέκταση του εαυτού του αλλά είναι και το μέσο για να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, να προκριθεί στους Παραολυμπιακούς στο Τόκιο το 2020”.

“Το ποδήλατο είναι άχρηστο για τους άλλους. Δεν μπορεί να μπεί αριστερό πετάλι. Κάνει μόνο για άτομα με ένα πόδι. Δίνω μάλιστα και αμοιβή σ΄όποιον με βοηθήσει να το βρώ. Και για μένα αυτό το ποδήλατο είναι η ζωή μου και χωρίς αυτό δεν μπορώ να πάω στο Τόκιο”.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2013404952074627&set=a.156314057783735&type=3&theater

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.