Καθάρισαν μόνοι τους την πλατεία – Πρωτότυπη διαμαρτυρία πολιτών στην Ηλιούπολη (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Πολίτες στην Ηλιούπολη καθάρισαν μόνοι τους μια μικρή πλατεία από τα χόρτα που είχαν φτάσει το ένα μέτρο και σταμάτησαν το νερό που έτρεχε άσκοπα.

“Είναι δουλειά του Δήμου και έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που έχει περιέλθει η πόλη. Οι δημοτικές παρατάξεις, ασχολούνται με κάτι αυτό τον καιρό;”, αναφέρει η ανακοίνωση των Συνεργών με την Ηλιούπολη.

“Αν η εικόνα της πόλης που έχουμε γεννηθεί και μεγαλώσει μαζί της δεν αλλάξει, σκοπεύουμε να κλιμακώσουμε τις διαμαρτυρίες μας”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πριν από λίγες μέρες με ανακοίνωση μας θίξαμε την εικόνα μιας εγκαταλελειμμένης και παραμελημένης πόλης πιστεύοντας ότι μια διαμαρτυρία από μέρους μας, μαζί με όλες αυτές, άλλων συμπολιτών μας, μπορούσε να φέρει κάποια αποτελέσματα. Αδίκως το πιστέψαμε και η σημερινή εικόνα της πόλης είναι αρκετά χειρότερη.

Οι έξυπνες, τελικά, πόλεις του μέλλοντος, είναι για την Ηλιούπολη η επιστροφή στην άγρια φύση, σπατάλη φυσικών πόρων, σκοτάδι στις πλατείες, σκοταδισμός στις αντιλήψεις.

Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε πιο έντονη διαμαρτυρία και υιοθετήσαμε για λίγο ένα σημείο της πόλης, μια μικρή πλατεία, στις οδούς Κυπρίων Ηρώων και Νικομάχου. Η εικόνα που αντικρίσαμε, κάτι παραπάνω από απογοητευτική. Σκουπίδια παντού, χόρτα ύψους ενός μέτρου, νερά να τρέχουν από παντού, σπασμένες βάνες, το κουτί του ρεύματος ξεκλείδωτο, με υψηλή τάση προσβάσιμη στην περιέργεια των μικρών παιδιών.

Προχωρήσαμε στην συλλογική κοπή του χόρτου, καθάρισμα του χώρου, σταματήσαμε την ανεξέλεγκτη σπατάλη νερού. Αν και ήταν μια ευχάριστη εμπειρία, εντούτοις δεν είναι η δουλειά μας και ούτε πρόκειται να γίνει. Είναι δουλειά του Δήμου και έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που έχει περιέλθει η πόλη. Οι δημοτικές παρατάξεις της πόλης, ασχολούνται με κάτι αυτό τον καιρό;

Τους πληροφορούμε εμείς, ότι οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν τελειώσει. Αν η εικόνα της πόλης που έχουμε γεννηθεί και μεγαλώσει μαζί της δεν αλλάξει, σκοπεύουμε να κλιμακώσουμε τις διαμαρτυρίες μας και να προχωρήσουμε συντονισμένα μαζί πια και με άλλους συμπολίτες μας.

Συνεργοί με την Ηλιούπολη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΠριν από λίγες μέρες με ανακοίνωση μας θίξαμε την εικόνα μιας…

Gepostet von Συνεργοί με την Ηλιούπολη am Freitag, 14. September 2018

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Καθάρισαν μόνοι τους την πλατεία – Πρωτότυπη διαμαρτυρία πολιτών στην Ηλιούπολη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 15/09/2018 at 8:03 πμ
    Permalink

    Ηλιούπολη είναι ο μοναδικός δήμος σε όλη την Αττική που έχει μόνο κεντρικούς δήμους κ λίγες πλατείες που φροντίζει ο δήμος Ο πιο σκοτεινός δήμος της Αττικής με την μεγαλύτερη εγληματικοτητα
    Η ερώτηση είναι αν υπάρχει δήμαρχος και δημοτικές υπηρεσίες

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.