Η γυναικεία ορχήστρα Smyrna στον Ασύρματο




Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, στις 9, στον Ασύρματο!

Η ορχήστρα Smyrna ήδη από το 2010 που συστάθηκε έχει διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία στην Ελληνική μουσική σκηνή τόσο με τη δισκογραφία της όσο με τις συνεργασίες της με αξιόλογους καλλιτέχνες , με την παρουσία της σε σπουδαία φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας αλλά και στις μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας.

Πρόκειται για μια ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αμιγώς γυναικεία που την αποτελούν 6 νεαρές κοπέλες – μουσικοί , η Μαίη Αγγελάκη (λαούτο,τραγούδι) , η Σταυρούλα Βλασοπούλου (τσέλο,τραγούδι) , η Κάλια Καμπούρη (κανονάκι,τραγούδι) , η Ειρήνη Νικολακοπούλου (βιολί,τραγούδι) , η Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο,κρουστά, τραγούδι) και η Έλσα Στουρνάρα (ακορντεόν,τραγούδι).

Έχοντας αφιερώσει χρόνο στην έρευνα, η ομάδα ταξιδεύει στην ελληνική μουσική κάνοντας στάσεις σε διάφορες περιοχές αναδεικνύοντας ποικίλα ηχοχρώματα, από δημιουργίες της προφορικής παράδοσης, αλλά και έργα Σμυρνιών συνθετών.

Με τη νεανική τους διάθεση φέρνουν την μουσική αυτή στο προσκήνιο, δίνοντάς της το χώρο που της αρμόζει στα μουσικά δρώμενα, ενώ παράλληλα προσεγγίζουν το υλικό που επιλέγουν να παρουσιάσουν με σεβασμό στις πρωτότυπες εκτελέσεις.

Προσπαθούν μ΄αυτό τον τρόπο ν’ ανακαλύψουν τους συνδετικούς κρίκους που δίνουν συνάφεια και συνέχεια γοητευμένες από την έκλυση ενέργειας που ξεχύνεται μέσα από αυτή τη μουσική.

Με σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, το Αιγαίο αλλά και Σμυρνιών συνθετών, θέλγουν το ακροατήριο και το παρασύρουν να γλεντήσει σα μια μεγάλη παρέα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.