Δωρεάν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης




Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης είναι ένας από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας που διαθέτει στους κατοίκους του δωρεάν, χωρίς τροφεία τους παιδικούς σταθμούς.
Έτσι και φέτος τα παιδιά θα φιλοξενηθούν δωρεάν χωρίς να επιβαρυνθεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι για πρώτη φορά φέτος, όλοι οι παιδικοί σταθμοί της πόλης έχουν άδεια λειτουργίας καθώς πληρούν όλες τις προϋποθέσεις πιστοποίησης που αναφέρονται στην κείμενη νομοθεσία, ενώ έχουν ανακαινιστεί πλήρως όλα τα προαύλια τους.

“Για να επιτευχθεί η αδειοδότηση όλων των παιδικών σταθμών της πόλης, συνεργεία εργαζόντουσαν εντατικά όλο το καλοκαίρι” αναφέρει ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος

“Παράλληλα στο πλαίσιο ενίσχυσης των κοινωνικών δομών της πόλης, θα λειτουργήσει νέο βρεφικό τμήμα στον παιδικό σταθμό της οδού Φλέμιγκ, με αποτέλεσμα να υπάρξει αύξηση στον αριθμό των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς της πόλης.

Τέλος, προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, ο 8oς παιδικός σταθμός ο οποίος δεν θα λειτουργήσει ξανά, βρίσκεται εντός του πρ. αεροδρομίου σε κτίριο που είχε παραχωρηθεί στον Δήμο και φιλοξενούσε μόνο 13 παιδιά, τα οποία θα συνεχίσουν στους παιδικούς σταθμούς των οδών Ριζούντος και Ελ. Βενιζέλου στο Ελληνικό, χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα.

Ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός δεν μπορεί να λειτουργήσει για δύο λόγους:

– Δεν πληροί τις προϋποθέσεις για αδειοδότηση σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος.
– Βρίσκεται στο κέντρο των εργοταξίων που πρόκειται να ξεκινήσουν στα πλαίσια της επένδυσης στο πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού και θα κατεδαφιστεί όπως μας έχουν ενημερώσει.


Η διοίκηση του Δήμου αποδεικνύει στην πράξη ότι, όχι μόνο στηρίζει την οικογένεια με τα δωρεάν τροφεία, αλλά βελτιώνει συνέχεια τις συνθήκες φιλοξενίας των παιδιών με συνεχείς ανακαινίσεις των δημοτικών υποδομών, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.