Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Όχι στη βία κατά των γυναικών




Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στα πλαίσια του οράματος για τη δημιουργία μιας αλληλέγγυας και με ίσες ευκαιρίες για όλους, κοινωνία, στηρίζει το πρόγραμμα κατά της βίας των γυναικών EVA-FEM το οποίο υλοποιείται από την Ομοσπονδία IKKAIDO της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Σκοπίων, το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τον Αθλητικό Σύλλογο Οκινάουα Καράτε «Λεύκαρος».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κορίτσια και γυναίκες ηλικίας 14 έως 27 ετών από έξι ευρωπαϊκές χώρες με σοβαρό σωματικό ή και ψυχικό τραύμα και προβλήματα ψυχικής υγείας. Στόχος του EVA-FEM είναι η ομαλή επανένταξη αυτών των γυναικών στην κοινωνία.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τη βέλτιστη υλοποίησή της στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά ιδιωτών και επιχειρήσεων. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος καλεί τις επιχειρήσεις της περιοχής αλλά και το σύνολο των κατοίκων της πόλης να συμμετέχουν στη δράση προσφέροντας με τους ακόλουθους τρόπους:

Για τις επιχειρήσεις εστίασης:

Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να αναλάβουν εξ’ ολοκλήρου ένα από τα γεύματα (πρωινό, δεκατιανό, γεύμα και βραδινό, στο δικό τους χώρο ή σε χώρο που θα προτείνει ο Δήμος), μπορούν να δηλώσουν την πρόθεσή τους καθώς και τις ώρες και ημέρες που τους εξυπηρετεί, στα τηλέφωνα 213 2020141 – 2.

Για τις λοιπές επιχειρήσεις και τους ιδιώτες:

Όσοι είναι σε θέση να συμβάλουν οικονομικά με οποιοδήποτε ποσό στην υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης, ο αριθμός λογαριασμού είναι: τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ IBAN GR 7501721190005119083667546, Αθλητικός Σύλλογος ΟΚΙΝΑΟΥΑ ΚΑΡΑΤΕ ΛΕΥΚΑΡΟΣ, με αιτιολογία «πρόγραμμα EVA-FEM».

Καλούμαστε όλοι να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη, τη φιλανθρωπία και κυρίως να αναδείξουμε το υψηλό αίσθημα φιλοξενίας που διακρίνει το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Το πρόγραμμα EVA-FEM ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018 και στην Ελλάδα θα υλοποιηθεί από τις 24 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, όπου θα συμμετέχουν 47 κορίτσια και γυναίκες των οποίων η διαμονή θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Η διαμονή, η μεταφορά και οι δραστηριότητες του προγράμματος παρέχονται από τους διοργανωτές (χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση στον Δημοτικό προϋπολογισμό). Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχουσες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στην πόλη μας, να παρακολουθήσουν συμβουλευτικές συνεδρίες με θέματα όπως η επικοινωνία, η οικονομική δικαιοσύνη, η σεξουαλική υγεία, η κριτική σκέψη και η βία με βάση το φύλο μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων και παράλληλα να έρθουν σε επαφή με την αυτοάμυνα από εξειδικευμένους εκπαιδευτές πολεμικών τεχνών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.