Ακτιβιστής και drag queen ο νεκρός ληστής στην Ομόνοια (EIKONEΣ)




 

Σε μια υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο για την αγριότητα και το μένος, αλλά και τη διάθεση αυτοδικίας και κοινωνικού αυτοματισμού, ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος σε βάρος του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας, όπου χθες λιντσαρίστηκε ο 33χρονος τρανς Ζακ Κωστόπουλος- γνωστός για την ενεργή του δράση στην LGBT κοινότητα- ο οποίος επιχείρησε να ληστέψει το κατάστημα.

Το θύμα είναι ο Ζακ Κωστόπουλος, γνωστός για την ενεργή του δράση στην LGBT κοινότητα.

Ο νεαρός άνδρας μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το περιστατικό λιντσαρίσματος εγείρει σοβαρά ερωτήματα και έντονο προβληματισμό, καθώς έγινε μέρα μεσημέρι σε κεντρικό σημείο της Αθήνας και παρουσία πολλών αυτοπτών μαρτύρων, το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο νεαρός επιχείρησε να ληστέψει το κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται στην οδό Γλάδστωνος 2, όμως εγκλωβίστηκε μέσα στο κατάστημα.

Στη συνέχεια ο επίδοξος ληστής, εμφανώς υπό την επήρεια ναρκωτικών, όπως δείχνει και βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, επιχείρησε να διαφύγει από το σημείο σπάζοντας την τζαμαρία του καταστήματος με έναν πυροσβεστήρα. Σε εκείνο το σημείο όμως ο ληστής δέχτηκε καταιγισμό χτυπημάτων στο κεφάλι από δύο άτομα (σ.σ. ο ένας φέρεται πως είναι ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου) και έπεσε στο έδαφος αιμόφυρτος, χάνοντας τελικά τη ζωή του.

Η δικογραφία για τον καταστηματάρχη ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο ήδη ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης.

Οι αρχές εξετάζουν τα στοιχεία της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και τα βίντεο από το σημείο, ενώ αναζητείται ακόμη ένα άτομο που χτύπησε τον 33χρονο.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η αστυνομία-σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων – ήταν παρούσα, σε απόσταση, κατά τη διάρκεια εξέλιξης του περιστατικού.

Φως στα αίτια θανάτου του νεαρού άνδρα αναμένεται να ρίξει η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του κοσμηματοπώλη, Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, ο πελάτης του δεν έχει καμία συμμετοχή στην τραγική κατάληξη του ανθρώπου που επιχείρησε τη ληστεία: «Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό για όλους, στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επελθόν αποτέλεσμα ο εντολέας μου».

Ο Χ. Αναγνωστόπουλος τόνισε πως ο κατηγορούμενος έπραξε τα αυτονόητα: «Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την αστυνομία. Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του δράστη μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν. Στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής στην προσπάθεια του να βγει τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά».

Σύμφωνα με τον συνήγορο, δεν ήταν ο τραυματισμός του δράστη που επέδρασε στην απώλεια της ζωής του και ως απόδειξη σε αυτό ο κ. Αναγωστόπουλος τόνισε πως αφού βγήκε από το κοσμηματοπωλείο «και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ, σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού».

«Αυτή η ψυχάρα, αυτός ο αλήτης, αυτός ο γλυκός φίλος μας, φτιαγμένος, μπήκε(πρώτη φορά στη ζωή του) να κλέψει το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια(ναι αυτό που βλέπετε στις ειδήσεις)… Η βασανισμένη, η γενναία, η γλυκιά, η σκληρή ψυχούλα του, στην κρίση του κάθε αναμάρτητου. Δεν θα συνέλθουμε και θα σ αγαπάμε Ζακ μου», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος.

ΠΗΓΗ: EFSYN.GR

Manos Krokos κοινοποίησε μια δημοσίευση.
Η ανάρτηση που με έκανε να τον αγαπήσω κι ας μην τον ήξερα.

«Ξημερώματα στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ καταβάλω φιλότιμες προσπάθειες να στρίψω ένα τσιγάρο και μ’εμποδίζουν το αλκοόλ και κάτι δάκρυα, έρχεται ένας τύπος και με ρωτάει αν είμαι καλά. Τον κοιτάω και ανασηκώνω τους ώμους. “Για γκόμενα;” ρωτάει. Γκόμενο λέω. Σαστίζει λίγο, με κοιτάει κάπως περίεργα. “Αχ” του λέω, “μην μου βγεις τώρα ομοφοβικός και αρχίσεις τα κουλά, δεν έχω το κουράγιο.” “Κοίτα” μου λέει, “δεν ξέρω από αυτά, αλλά φαντάζομαι ο έρωτας όλους τα ίδια σκατά μας κάνει. Άντε, πάρε ένα έτοιμο μην παιδεύεσαι και πήγαινε σπίτι.”»

Αντίο Zak Kostopoulos. Σου άξιζε καλύτερη τύχη.

Ο τοξικομανης που επιχείρησε να ληστεψει το κοσμηματοπωλειο στο κέντρο της Αθήνας και τον ΣΚΟΤΩΣΑΝ οι νοικοκυραιοι είχε όνομα, μεγάλη δράση και ιστορία. Ήταν ο Ζακ Κωστοπουλος, ένας άνθρωπος που προσωπικά θαύμαζα και διάβαζα τακτικά τα κείμενα του, ένας άνθρωπος που πάλευε για τα δικαιώματα της λοατκι κοινότητας και για την ορατότητα των οροθετικων στο Ελλαδισταν, ένας από τους “μη φυσιολογικους” ανθρώπους που η κοινωνία λατρεύει να μισεί και το απέδειξε σήμερα με τον χειρότερο τρόπο. Λυπάμαι ειλικρινά για ο, τι συνέβη και απαιτώ την τιμωρία των δολοφόνων του. Παραθέτω ένα κομμάτι από τη συνέντευξη που είχε δώσει:

Ποιος είναι ο Ζακ Κωστοπουλος;

Είμαι 30 χρονών, Drag Queen, ακτιβιστής. Είμαι οροθετικός, είμαι αδερφή. Ασχολούμαι ως ακτιβιστής κυρίως με αυτά τα θέματα, αλλά και με τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικά. Είναι μια Drag Queen οροθετική τσούλα!

Αντίο Zak, ήσουν μαχητής!

Jason Bageris
Άκουσα για μια ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας και έμαθα ότι ο νεκρός ήταν ο Zak Kostopoulos .Δεν τον γνώρισα ποτέ προσωπικά,αλλά μου άρεσε ο αιχμηρος,σατυρικος τρόπος γραφής του και το γεγονός ότι δεν φοβόταν να εκφράσει τον εαυτό του και τα πάθη του.Τι τον οδήγησε σε αυτό;;;Μου φαίνεται τραγικό να ποινικοποιουμε τη ληστεία και Όχι τις αιτίες που οδηγούν τους ανθρώπους σε απονενοημένες πράξεις.Δεν μπορώ να μιλήσω για τη Λοατκι κοινότητα,δεν μπορώ να μπω στον ψυχισμό αυτών των ατόμων ούτε μπορώ να τον καταλάβω.Μπορώ όμως να πω ότι είχε δίκιο ο Ηλίας Πετρόπουλος όταν μας προέτρεπε να διευρύνουμε την οπτική μας και να παλέψουμε για μια κοινωνία Ισότητας,που θα συμβάλει στην ανασυγκρότηση του ψυχισμού κάθε ανθρώπου βοηθώντας τον καθέναν και την καθεμία να βρει θέση μέσα στην κοινωνία και στη ζωή των άλλων.Γιατί οδηγήθηκε εκεί;;Και Γιατί τόσο μένος ενάντια στον αδύναμο και στον ευάλωτο;;;Αλλά στην κοινωνία που ζουμε οι μαφιόζοι καθαρίζουν νύχτα μέσω άλλων Ή μέσω ταξικά εγκληματικών μέτρων και έχουμε και αυτά τα περιστατικά που μας αποδεικνύουν ότι Έχουμε αποτύχει ποικιλοτρόπως ως Πολιτεία και ως κοινωνία.Κουράγιο σε όσους μένουν πίσω.Αλλά φοβάμαι ότι τέτοια περιστατικά θα ενταθούν το επόμενο χρονικό διάστημα όσο βαθαίνει η κρίση και όσο οι ανισότητες αυξάνονται.-Θα παρακαλούσα να υπάρξει σεβασμός στο νεκρό ανεξάρτητα από τις επιμέρους σκέψεις και τη διαφωνία του καθενός ως προς το περιστατικό.
Panagiotis Perivolaris

Έχε γεια, ρε Ζακ!

Ο Κωνσταντίνος Αρμάος είναι με το χρήστη Zak Kostopoulos

Η είδηση για το θανατηφόρο λιντσάρισμα από τους “φιλήσυχους πολίτες” – δολοφόνους στην Ομόνοια ήταν ήδη ανατριχιαστική, χωρίς να γνωρίζουμε ποιό ήταν το θύμα.

Τώρα διαβάζω πως το θύμα, “ο τοξικομανής” ήταν ένας άνθρωπος που είχαμε γνωρίσει στα πλαίσια της ομάδας Αδέσποτα Εξάρχεια, ο Ζακ Κωστόπουλος ή αλλιώς Ζάκι-Ο.

Μιλάμε για έναν άνθρωπο ανίκανο να πειράξει ακόμα και κουνούπι. Το φυζίκ του δεν θα μπορούσε να φοβίσει κανέναν και το βλέμμα του έλεγε ξεκάθαρα πόσο επικίνδυνος δεν ήταν.

Φιλόζωος, ακτιβιστής, έξυπνος, ευαίσθητος, με τη μεγαλύτερη αγάπη του να είναι ο σκυλάκος του ο Σνούπι, που πριν λίγο καιρό τον έχασε και κινητοποιήθηκαν εκατοντάδες άτομα για να τον ξαναβρεί. Και τον βρήκε.

Μην έχετε καμία αμφιβολία πως η εμφάνισή του έπαιξε ρόλο στο να εξαγριωθεί ο όχλος αυτός. Δεν ήταν μόνο πρεζάκι, ήταν και αδερφή. Διπλό το έγκλημα. Οι νοικοκυραίοι δεν απειλήθηκαν από το μαχαίρι που (ίσως να) κρατούσε. Απειλήθηκαν από αυτά που πρέσβευε. Από το πόσο πολύ έξω από την καθωσπρέπει νόρμα ήταν.

Λίγες μέρες μετά την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου, ερχόμαστε αντιμέτωποι με άλλον έναν φόνο γεννημένο από τον φόβο προς το ξένο και το διαφορετικό. Κανονικά, το ελάχιστο που πρέπει να γίνει είναι μια πορεία διαμαρτυρίας, που να περάσει μέσα από το κοσμηματοπωλείο.

Βαθιά θλίψη. Βαθιά ντροπή. Βαθιά οργή.

Σήμερα χάσαμε ένα κομμάτι του εαυτού μας, μιας και ο αγαπημένος μας Ζακ Κωστόπουλος δεν είναι πια κοντά μας.

Τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε έναν άνθρωπο που σημαίνει πολλά για εμάς.

Θα σε θυμόμαστε και θα σ΄αγαπάμε για πάντα.

Η ομάδα του Αntivirus

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.