Προσοχή! Ανακαλούνται από την αγορά επικίνδυνα γυναικεία αξεσουάρ (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Για την ανάκληση επικίνδυνων γυναικείων αξεσουάρ (σκουλαρίκια) ενημερωθήκαμε μέσω των Κοινοποιήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 9ης Αυγούστου 2018 για τα µη ασφαλή προϊόντα του Συστήµατος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX) (18 A12/0356/18 και 19 A12/0357/18 ).

Αυτά είναι τα σκουλαρίκια που ανακαλούνται

Προϊόν: Μεταλλικά, κυκλικά σκουλαρίκια

Μάρκα: Bijou Brigitte

Όνοµα: Άγνωστο

Τύπος/αριθµός µοντέλου: E1 110.115.515

Αριθµός παρτίδας/Barcode: 4049077427668

Κίνδυνος Χημικός.  Το ποσό του Νικελίου, που απελευθερώνεται από τα σκουλαρίκια είναι πολύ υψηλό (2.4µg/cm²/week). Το Νικέλιο είναι ισχυρό ερεθιστικό και µπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις στην περίπτωση που περιέχεται σε αντικείµενα που έρχονται σε άµεση και παρατεταµένη επαφή µε το δέρµα. Το προϊόν δεν συµµορφώνεται µε τον Κανονισµό REACH.

Καταστροφή του προϊόντος. Απόσυρση του προϊόντος από την αγορά (Από τον εισαγωγέα) Σύµφωνα µε έγγραφη δήλωση του διανοµέα στηνΕλλάδα, το προϊόν έχει αποσυρθεί από τα σηµεία πώλησης. Η Γ.Γ. Βιοµηχανίας συνιστά στους καταναλωτές, που το έχουν στην κατοχή τους, να πάψουν να το χρησιµοποιούν.

Προϊόν: Μαύρα σκουλαρίκια µε διακοσµητικές πέτρες.

Μάρκα: Bijou Brigitte

Όνοµα: Άγνωστο

Τύπος/αριθµός µοντέλου: E1 110.171.610

Αριθµός παρτίδας/Barcode: 4049077526231

Το προϊόν δεν συµµορφώνεται µε τον Κανονισµό REACH.

Χηµικός Κίνδυνος. Το ποσό του Νικελίου, που απελευθερώνεται από τα σκουλαρίκια είναι πολύ υψηλό (2.5 µg/cm²/week). Το Νικέλιο είναι ισχυρό ερεθιστικό και µπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις στην περίπτωση που περιέχεται σε αντικείµενα που έρχονται σε άµεση και παρατεταµένη επαφή µε το δέρµα.

Εθελοντικά µέτρα: Καταστροφή του προϊόντος. Απόσυρση του προϊόντος από την αγορά (Απότον εισαγωγέα) Σύµφωνα µε έγγραφη δήλωση του διανοµέα στην Ελλάδα, το προϊόν έχει αποσυρθεί από τα σηµεία πώλησης. Η Γ.Γ. Βιοµηχανίας συνιστά στους καταναλωτές, που το έχουν στην κατοχή τους, να πάψουν να το χρησιµοποιούν

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.