Πρεμιέρα για τις Ιωνικές Γιορτές Νέας Σμύρνης




Ανοίγουν σήμερα, στις 21.00, οι πύλες των Ιωνικών Γιορτών, στο Άλσος Νέας Σμύρνης. Υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης το φεστιβάλ κλείνει αισίως 20 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με ένα από τα πιο πλούσια προγράμματα στην ιστορία του θεσμού.

Στο φετινό πρόγραμμα έχουν ενταχθεί σημαντικές παραστάσεις από οργανισμούς αδιαμφισβήτητης αξίας, όπως το Ελληνικό Φεστιβάλ, τα ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Ιωαννίνων και Κρήτης και το Θέατρο του Νέου Κόσμου, τραγωδίες που παρουσιάστηκαν στην Επίδαυρο, συναυλίες με σπουδαίους καλλιτέχνες του ελληνικού τραγουδιού, όπως η Δήμητρα Γαλάνη και ο Βασίλης Λέκκας, κινηματογραφικές προβολές, παιδικό θέατρο, αλλά και αφιερώματα σε καλλιτέχνες που άφησαν το στίγμα τους στον ελληνικό καλλιτεχνικό χώρο, όπως ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, ο σπουδαίος ερμηνευτής Κώστας Χατζής και ο αξέχαστος Λουκιανός Κηλαηδόνης.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, «το φετινό μας πρόγραμμα είναι από τα πιο πλούσια καλλιτεχνικά στην ιστορία του θεσμού και περιλαμβάνει 44 νύχτες πολιτισμού με καθημερινή εναλλαγή παραστάσεων. Ξεκινώντας, δειλά, πέρυσι, με παραγωγές του Πολιτιστικού Οργανισμού, εντάσσουμε στο πρόγραμμα φέτος πλήθος δικών μας παραγωγών, όπως η συναυλία του Γιάννη Μαρκοπούλου, που παρουσιάζεται για μια και μοναδική φορά στη Νέα Σμύρνη, αλλά και για πρώτη φόρα παραγωγή Δήμου της Αττικής στο Ηρώδειο, με τον Γιώργο Νταλάρα και τη Συμφωνική Ορχήστρα Σμύρνης.»

Aπόψε η βραδιά θα κυλήσει με ένα αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι. Θεοδωράκης, Λοίζος, Σπανός, Μούτσης, Κουγιουμτζής, οι συνθέτες που μας μεγάλωσαν, μας παρασέρνουν σε ένα νοσταλγικό ταξίδι… Πρωταγωνιστής ο Κωστής Χρήστου μαζί με μια ομάδα ταλαντούχων μουσικών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.