Ποια ταινία θα δούμε απόψε στο Open Air Film Fetsival Αγίου Δημητρίου




Καβάφης / 1996 / Έγχρ. / Διάρκεια: 85′
ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (21.00) – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
Open Air Film Festival Stroggylo 2018 #OAFFSTROGGYLO

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Γιάννης Σμαραγδής, με τους: Δ.Καταλειφό, Μ.Λυμπεροπούλου, Λάκης Λαζόπουλος, Β.Διαμαντόπουλο.
Πλάι στον ετοιμοθάνατο Καβάφη ένας βιογράφος προσπαθεί να αποσπάσει στοιχεία για τη ζωή του. Ο ποιητής μένει σιωπηλός, ενώ από το νου του περνούν εικόνες και γεγονότα…


Το έργο ανατρέχει στην παιδική ηλικία του Καβάφη και στην ψυχική του ενηλικίωση που τον οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα ποιητικής έκφρασης. Η ζωή στην Αλεξάνδρεια, τα ταξίδια του στην Ελλάδα και στην Κωνσταντινούπολη τον έφεραν κοντά στον πλούσιο αισθησιασμό αρχαίων πολιτισμών και τον οδήγησαν σε μία ζωή γεμάτη πάθη και ερωτικές επιθυμίες.

Πέντε Βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1997. Δυο διεθνή Βραβεία Μουσικής για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου – από τα φεστιβάλ Γάνδης Βελγίου και Βαλέντσια Ισπανίας. Επίσημη συμμετοχή στα Φεστιβάλ Βερολίνου και Τορόντο και σε άλλα 50 διεθνή φεστιβάλ. Προβολή στις αίθουσες της Γαλλίας για 11 συνεχή χρόνια. Η ελληνική υποψηφιότητα στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου (Βραβεία Φελίξ).

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.