Ο δήμος Νέας Σμύρνης στηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό για άτομα με αναπηρία (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ο Δήμος Νέας Σμύρνης και ιδιαίτερα η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Ιωάννα Καρυοφύλλη στηρίζουν έμπρακτα τον αθλητισμό των Ατόμων με Αναπηρία θεωρώντας ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για την επανένταξη και την κοινωνικοποίησή τους. Μέσω του αθλητισμού επιτυγχάνεται η ισότιμη συμμετοχή, η αναγνώριση και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2018 διοργανώθηκαν στο Δήμο μας οι εξής δράσεις για Άτομα με Αναπηρία:
• 20 έως 22 Μαρτίου στο Κλειστό Γυμναστήριο διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα GoalBall Ανδρών και Γυναικών (Β΄ Φάση). Πρόκειται για το δεύτερο Παραολυμπιακό άθλημα που απευθύνεται σε αθλητές με αναπηρίες όρασης. Σκοπός είναι η μπάλα να κυλήσει στο τέρμα των τριών αντιπάλων καθώς αυτοί προσπαθούν να μπλοκάρουν τη μπάλα με το σώμα τους. Η μπάλα έχει στο εσωτερικό της κουδουνάκια τα οποία βοηθούν τους παίκτες να προσανατολίζονται δείχνοντάς τους την κατεύθυνση της μπάλας.

• Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς, για πρώτη φορά, ο Δήμος μας διέθεσε στην κεντρική πλατεία περίπτερο στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για την ενημέρωση των Δημοτών της Ν. Σμύρνης.

• Διεξήχθη, επίσης, στην Κεντρική Πλατεία Αγώνας Επίδειξης Ξιφασκίας με αναπηρικό αμαξίδιο από Έλληνες και ξένους Παραολυμπιονίκες.

• 15 και 16 Ιουνίου διεξήχθη στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο το “Final Four” μπάσκετ με Αναπηρικό Αμαξίδιο.

Σύμφωνα με την κυρία Καρυοφύλλη «σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και την Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο, θα διεξαχθούν πολλές ακόμα παρόμοιες δράσεις στο Δήμο μας που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στον Αθλητισμό των Ατόμων με Αναπηρία».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.