Αλληλέγγυοι στους πληγέντες των φονικών πυρκαγιών από την πρώτη στιγμή οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου




Από τις πρώτες στιγμές της ανείπωτης τραγωδίας στο Μάτι και την περιοχή της Ραφήνας πριν από μια εβδομάδα που είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας, οι κάτοικοι του Αγ. Δημητρίου μαζί με το Δήμο έδειξαν για ακόμη μια φορά τα αλληλέγγυα συναισθήματα τους.

Έπειτα από το κάλεσμα του Δήμου Αγ. Δημητρίου πλήθος κατοίκων έφεραν τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης και βοήθειας επιδεικνύοντας για ακόμη μια φορά συγκινητική αλληλεγγύη και προσφορά. Στα είδη που συγκέντρωσε ο Δήμος προστέθηκαν και αυτά που συλλέχθηκαν με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη του γνωστού Remoutsiko που βρίσκεται στη γειτονιά μας, αλλά και μια μεγάλη επίσης ποσότητα αγαθών από τον Αθλητικό Όμιλο The Brotherhood-M.F.T.. Με την ανιδιοτελή και ευγενική χορηγία της ‘ΚΑΠΠΑ Μεταφορικής’ τα είδη μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Εφοδιασμού της Περιφέρειας Αττικής στο Μοσχάτο και από εκεί θα διαμοιραστούν στους πυρόπληκτους ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί πως η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αγ. Δημητρίου τέθηκε από τις πρώτες δύσκολες ώρες στη διάθεση των αναγκών του Σισμανογλείου Νοσοκομείου. Ακόμη, ο Δήμος μερίμνησε για τη μεταφορά φαρμάκων για τις ανάγκες των τραυματιών από το Κοινωνικό Φαρμακείο της πόλης.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου από την πρώτη στιγμή μετέφερε στη Ραφήνα το υδροφόρο του όχημα. Αρχικά, και για προληπτικούς λόγους, έγινε κατάβρεξη σημείων περιμετρικά της κατασκήνωσης του Δήμου και στη συνέχεια το υδροφόρο όχημα χρησιμοποιήθηκε για την κατάσβεση μικροεστιών που άφηναν πίσω τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στα διάφορα μέτωπα της φονικής πυρκαγιάς.

Τέλος, στη συνολική αλληλεγγύη της πόλης πρέπει να προστεθεί και η συγκινητική προσφορά του φυτωρίου και pet shop ΦΥΤΩΡΙΑ ΑΝΤΕΜΙΣΑΡΗ ΑΕ σε είδη περίθαλψης και φροντίδας των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων των πυρόπληκτων περιοχών, σε εθελοντές του Δήμου μας που βοήθησαν τα ζώα τις ημέρες μετά τη μεγάλη καταστροφή.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.