Συγκινητική προσέλευση αιμοδοτών για τους πυρόπληκτους




Δεκάδες αιμοδότες, πολλοί από τους οποίους έδιναν αίμα για πρώτη φορά, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για προσφορά αίματος στους πυρόπληκτους της Αττικής στην έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιουλίου.

Στην αιμοδοσία συμμετείχαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, υπάλληλοι και κάτοικοι του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, αλλά και πολίτες από τους όμορους Δήμους, έχοντας ως κίνητρο την αλληλεγγύη και την προσφορά στο συνάνθρωπο.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου «Ασκληπιείου Βούλας», κ. Θεόδωρο Ρούπα: “Με το που έγινε γνωστό ότι υφίσταται ανάγκη για αίμα για τους πυρόπληκτους, ο κόσμος δεν έχει σταματήσει να προσέρχεται στο νοσοκομείο για να προσφέρει αίμα.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι η ανάγκη για αίμα θα συνεχίσει να υφίσταται και μετά τους καλοκαιρινούς μήνες, γι’ αυτό και θα είμαστε σε επικοινωνία με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, καθώς η συνεργασία μας για τους πυρόπληκτους κρίνεται σημαντική σε μια εποχή με μειωμένα σε αίμα αποθέματα”.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ευχαρίστησε τον διοικητή και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου. “Ασκληπιείο Βούλας” για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα του Δήμου για τη διοργάνωση της έκτακτης αιμοδοσίας και δήλωσε: “Το Γενικό Νοσοκομείο “Ασκληπιείο Βούλας” και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συνεργάστηκαν άριστα για να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του ανθρώπινου δράματος που βιώνουν οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής και θα πράξουν ανάλογα όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο. Ευχαριστώ τη διοίκηση του Ασκληπιείου και τα στελέχη του Τμήματος Αιμοδοσίας, (πολλά από τα οποία όπως πληροφορήθηκα ανέστειλαν τις άδειες τους) για την άμεσα ανταπόκριση τους. Τέλος ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους τους συμπολίτες μας για την έμπρακτη συμπαράσταση που δείχνουν από την πρώτη μέρα στους πυρόπληκτους της Αττικής”.

Όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να εγγραφούν στον εθελοντική τράπεζα αίματος του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μπορούν να συμπληρώσουν εδώ (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScGbk-vEDbksq9jK2rHwD8TLSPTtGgQ3OcyUQLqjX8N9D9mNQ/formResponse) τη σχετική φόρμα, προκειμένου να ενημερώνονται για όλες τακτικές και έκτακτες αιμοδοσίες του Δήμου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.