Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Όταν το ρεμπέτικο συναντά το Ιρλανδέζικο φολκλόρ




Οι Vamos Ensemble, ένα σύνολο δεκαοχτώ μουσικών, με όψη και σύνθεση συμφωνικής ορχήστρας, επαγγελματίες και ερασιτέχνες μαζί, ονειροπόλοι και ατίθασοι, έρχονται από την Κρήτη με τη γνησιότητα και τον αυθορμητισμό της παρέας.

Με βάση τους το χωριό του Βάμου στα Χανιά, όπου ξεκίνησαν πριν πέντε χρόνια, και με καταγωγή από διαφορετικά μέρη όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, παρουσιάζουν μουσικές του κόσμου με εξαιρετικές ενορχηστρώσεις δημιουργώντας απροσδόκητες διασκευές αλλά και παντρέματα από μουσικές φαινομενικά ασύνδετες.

Έτσι το λυρικό τραγούδι συναντά το ρεμπέτικο, το ιρλανδέζικο φολκλόρ την παραδοσιακή ελληνική μουσική, ο Βαμβακάρης τους Rolling Stones, ο Kurt Weill τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη, ο Bregović τον Σαββόπουλο και η Κρήτη την Κορσική.

Μαζί τους, σταθερά από το 2016, η Ιωάννα Φόρτη, μια ιδιαίτερη καλλιτέχνις με μεγάλη εμπειρία και διακρίσεις σε ένα ασυνήθιστα ευρύ ρεπερτόριο (όπερα, οπερέτα, μπαρόκ, λόγια, έντεχνη και λαϊκή ελληνική μουσική, μιούζικαλ και άλλα), με μοναδική ευελιξία φωνής και ικανότητα να περνά μέσα από πάμπολλα μουσικά ιδιώματα.

Ενορχηστρώσεις, διεύθυνση ορχήστρας: Θανάσης Παπαθανασίου

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Κεχράκος

Παρασκευή 20/7

ΑΓΟΡΑ
Ελεύθερη είσοδος

https://www.youtube.com/watch?v=v472XBYB1dk

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.