Εκεί ψηλά στον Υμηττό: Πεζοπορία στην Προφήτη Ηλία (VIDEO)
Στις 20 Ιουλίου γιορτάζει ο Προφήτης Ηλίας και τι θα λέγατε για μια καταπληκτική πεζοπορία, στον Υμηττό, μέχρι το γραφικό εκκλησάκι του;

Ο Νίκος και ο Αλέξανδρος της ομάδας GoroundtheGRound, έκαναν τη μοναδική αυτή διαδρομή παρέα με φίλους και κατέγραψαν την εμπειρία τους σε ένα καταπληκτικό βιντεάκι:

Κάποια ιστορικά γεγονότα για το παρεκκλήσιο του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται στον Υμηττό στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας, από το apantaortodoxias.blogspot.gr

Πριν 60 χρόνια το 1950 ένας ευσεβής οικοδόμος ο κ. Σαράντος είδε στον ύπνο του τον Προφήτη Ηλία και του είπε να ανέβει στο βουνό για να ψάξει να βρει την εικόνα του.

Πράγματι μετά από το όνειρο αυτό ο ευσεβής εκείνος άνθρωπος άρχισε να ψάχνει την γύρω περιοχή για να βρει την εικόνα. Μετά από πολλές προσπάθειες αρκετά ψηλά σε μια υπέροχη τοποθεσία βρήκε την εικόνα.

Κατόπιν με την βοήθεια ενός υποζυγίου φόρτωσε τα οικοδομικά υλικά και σιγά σιγά μόνο του αφού ήξερε να χτίζει έφτιαξε το ναό του Προφήτη με πολύ μεγάλη υπομονή και δυσκολία. Δρόμος δεν υπήρχε και η περιοχή ήταν δύσβατη. Όμως η πίστη του Σαράντου ήταν μεγάλη. Έτσι με την βοήθεια του αγίου τέλειωσε την εκκλησία όπου κάθε χρόνο τελείτε εσπερινός και Θεία Λειτουργιά στην τιμή του αγίου και εκατοντάδες πίστη ανεβαίνουν το δύσκολο μονοπάτι για να προσευχηθούν και να τιμήσουν τον ‘Αγιο.

https://www.youtube.com/watch?v=o9bnG7nK3GQ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.