Σε γκαλερί παιδικής τέχνης μεταμορφώθηκε το 4ο Δημοτικό Αλίμου (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ακόμα πιο όμορφο βρίσκει το 4ο Δημοτικό Αλίμου η λήξη της σχολικής χρονιάς, καθώς ολοκληρώθηκαν οι ζωγραφιές  που ετοίμαζαν οι μαθητές από το Πάσχα στους τοίχους του πρώτου ορόφου.

Οι τοιχογραφίες δημιουργήθηκαν από τους μαθητές των τμημάτων Β1, Δ1, Στ1 και Στ2 στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Μαθαίνω και ομορφαίνω – αισθητική παρέμβαση στο χώρο του σχολείου» που εκπόνησε η εικαστικός του σχολείου κυρία Νάνσυ Μπαλούτογλου σε συνεργασία με τις δασκάλες κα Πολυξένη Σύριγγα-Μανώλη (Β1) και κα Θεοδοσία Χατζηευγενάκη (Στ2). Αποτελούν γνωστά έργα μοντέρνων και σύγχρονων καλλιτεχνών, Ελλήνων και ξένων, που φιλοτεχνήθηκαν  κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Εικαστικών.

«Πάντα πίστευα πως τα σχολεία πρέπει να μοιάζουν με τεράστιες γκαλερί παιδικής τέχνης, γι΄ αυτό το λόγο κρεμάω τις εργασίες των παιδιών στους τοίχους και για τον ίδιο ακριβώς λόγο επέλεξα να εκπονήσω αυτό το πρότζεκτ.», μας εξηγεί η κυρία Μπαλούτογλου, αναπληρώτρια δασκάλα Εικαστικών στο 4ο Δ.Σ. Αλίμου και προσθέτει: «Επιπλέον, είναι ένας τρόπος οι μαθητές – και κυρίως αυτοί της έκτης τάξης- να αφήσουν το σημάδι τους στο δημοτικό σχολείο, τώρα που ανοίγουν τα φτερά τους και μας αποχαιρετούν για το γυμνάσιο. Κι εγώ, με τη σειρά μου, ενδόμυχα ελπίζω να αφήσω το δικό μου σημάδι στις ψυχές αυτών των παιδιών. Αυτός δεν είναι, άλλωστε, ο σκοπός κάθε εικαστικού και κάθε παιδαγωγού;»

Η Διεύθυνση του σχολείου και η υπεύθυνη του προγράμματος ευχαριστούν θερμά όλους τους  μαθητές για την τεράστια προσπάθειά τους, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου και  το Δήμο Αλίμου για την οικονομική υποστήριξη της πρωτοβουλίας αυτής καθώς και τον κύριο Απόστολο Παπαδάκη για τη φωτογράφιση των τελικών  έργων.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.