Rally Sprint Regularity Βούλας «Κρεμασμένος Λαγός 2018»




Ο Σύλλογος Ιδιόκτητων Σπορ Αυτοκινήτων και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αναβιώνουν για 3η συνεχόμενη χρονιά, την Κυριακή 17 Ιουνίου την Ανάβαση Βούλας, το φημισμένο «Κρεμασμένο Λαγό». Η εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, θα διοργανωθεί με τη μορφή rally sprint regularity, μια ήπια μορφή «αγώνα» που προάγει την οδική ασφάλεια και σέβεται το περιβάλλον και τους κατοίκους της περιοχής, ενώ οι συμμετέχοντες θα διαγωνισθούν στην ίδια ειδική διαδρομή ακριβείας τρεις φορές. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν έως 90 επιλεγμένα ιστορικά αυτοκίνητα, ενώ θα υπάρχει και ειδική κατηγορία Legend όπου θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο βετεράνοι οδηγοί ή συγκεκριμένα σπάνια ιστορικά αυτοκίνητα, που θα κάνουν δύο διελεύσεις.

Η εκκίνηση θα δοθεί το πρωί της Κυριακής στις 10:00 και ο αγώνας θα αποτελείται από μία απλή διαδρομή συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων και από 1 ειδική διαδρομή ακρίβειας, που θα εκτελεσθεί 3 φορές. Εκκίνηση, τερματισμός και απονομή θα γίνουν στην πλατεία ‘Αλσους, στον Άγιο Νεκτάριο στο Πανόραμα Βούλας.

09:00-10:00 Συγκέντρωση και Διοικητικός έλεγχος στην πλατεία Άλσους στον Αγ. Νεκτάριο

10:00 1o Σκέλος

11:30 2o Σκέλος

13:00 3o Σκέλος

15:00 Ανακοίνωση τελικών αποτελεσμάτων & απονομή επάθλων

Τα ωράρια των διαδρομών & ανασυγκροτήσεων αναφέρονται στην εκκίνηση και στον τερματισμό του πρώτου αυτοκινήτου. Το τελευταίο θα διέρχεται περίπου μιάμιση ώρα μετά.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα παραμείνει κλειστό το τμήμα της Οδού Ζακύνθου στο Πανόραμα από την Οδό Πειραιώς μέχρι την Οδό Προόδου προκειμένου να συγκεντρωθούν τα αυτοκίνητα των συμμετεχόντων. Επίσης η κυκλοφορία στο δρόμο προς το Κοιμητήριο Βούλας θα είναι ελεγχόμενη για λόγους ασφαλείας και όποιος επιθυμεί να ανέβει μπορεί να το κάνει σε συνεννόηση με τους διοργανωτές για τη διευκόλυνση της διέλευσης και τη διάθεση οχήματος συνοδείας. Για τους επισκέπτες της περιοχής και τους θεατές του αγώνα θα διατίθεται δωρεάν μετακίνηση από την Πλατεία Άλσους μέχρι το Δημοτικό Κοιμητήριο με λεωφορείο του Δήμου.

Όσοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, παρακαλούνται να επιλέγουν προσεκτικά τα σημεία που θα στέκονται, να μη διασχίζουν άσκοπα το δρόμο και να ακολουθούν τις οδηγίες των κριτών και των διοργανωτών για δική τους ασφάλεια.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ζητά κατανόηση για των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής για την όποια ταλαιπωρία προκαλέσουν οι ελάχιστες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που κρίνονται απαραίτητες για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.