Πλατεία Χαρίτων: Καινοτόμο σύστημα παρακολούθησης του πράσινου στο πάρκο




Το πάρκο της πλατείας Χαρίτων -«το πάρκο των παιδικών μας αναμνήσεων»- έχει μετατραπεί σήμερα σε μοναδικό πόλο έλξης και ψυχαγωγίας για όλη την Αττική. Και η δική μας αγωνία, πέραν της ασφάλειας των παιδιών μας, είναι να συνεχίσει να παραμένει καταπράσινο, ιδίως τους θερινούς μήνες, προκειμένου να διατηρήσει το χαρακτήρα του ως πρότυπη εστία δροσιάς στο κέντρο της πόλης μας!

Αυτός είναι και ο λόγος που, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουμε θέσει σε εφαρμογή το πλέον καινοτόμο, σύγχρονο και τεχνολογικά εξελιγμένο σύστημα παρακολούθησης και αποτύπωσης της μηνιαίας κατάστασής του!

Έτσι, σε σταθερή βάση -και εντελώς δωρεάν- απολαμβάνουμε πλέον την ηλεκτρονική καταγραφή και την ψηφιακή απεικόνισή του! Μέσω της χρήσης ιπτάμενου μη επανδρωμένου συστήματος (UAS) και με στόχο όχι μόνο την αποτελεσματικότερη συντήρηση του πρασίνου, αλλά και την ασφάλειά του.

Με τον τρόπο αυτό, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της «έξυπνης» τεχνολογίας, είμαστε πλέον σε θέση -όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες- να παρακολουθούμε τόσο την ανάπτυξη των φυτών, όσο και την κατάσταση της υγείας τους, ακόμα και την ποσότητα της χλωροφύλλης τους και την περατότητα της ηλιακής ακτινοβολίας πάνω τους!

Διασφαλίζοντας καλύτερη επόπτευση του χώρου και εξοικονομώντας πόρους τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε ανάγκες λίπανσης και άρδευσης! Κυρίως, όμως, καταθέτοντας για πολλοστή φορά την αγάπη και το μεράκι μας, στην υπηρεσία των μικρών μας φίλων!

(Αιμίλιος Βουγιουκλάκης/Αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης και Πολεοδομίας)

Το πάρκο της πλατείας Χαρίτων -«το πάρκο των παιδικών μας αναμνήσεων»- έχει μετατραπεί σήμερα σε μοναδικό πόλο έλξης…

Publiée par Αιμίλιος Βουγιουκλάκης sur mardi 19 juin 2018

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.