Δήμος 3Β: SOS για τη δημόσια υγεία!




Επείγουσα έκκληση κάνει η Δημοτική Αρχή προς όλους τους κατοίκους της πόλης να περιοριστεί δραστικά η ποσότητα των οικιακών απορριμμάτων που τοποθετείται στους κάδους.

Η χωματερή της Φυλής παραμένει κλειστή για όγδοη συνεχόμενη μέρα και παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, παραμένει άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί η ζημιά, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται μεταφορά των απορριμμάτων προς τον χώρο από τους δήμους, καθώς επίσης και ανακυκλώσιμων υλικών στους χώρους του ΚΔΑΥ Κορωπίου.

Ενημερώνουμε τους κατοίκους, ότι ο Δήμος συνεχίζει να περισυλλέγει οικιακά απορρίμματα μόνο από τους πράσινους κάδους καθώς μέχρι σήμερα διαθέτει περιορισμένες υποδομές συμπίεσης και αποθήκευσης τους και δεν είναι σε θέση να περισυλλέγει ανακυκλώσιμα υλικά από τους μπλε κάδους.

Λόγω όμως της διάρκειας της περιόδου κατά την οποία δεν λειτουργεί ο ΧΥΤΑ, οι υποδομές αυτές έχουν σχεδόν εξαντληθεί και σε λίγες μέρες οι υπηρεσίες του Δήμου θα αναγκαστούν να σταματήσουν την περισυλλογή των οικιακών απορριμμάτων.

Για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην έκτακτη συγκυρία, παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης:

Να μειώσουν δραστικά κατά το δυνατόν την ποσότητα των σύμμεικτων απορριμμάτων που τοποθετούνται στους πράσινους κάδους.

Να μην τοποθετούν ανακυκλώσιμα υλικά στους μπλε κάδους και να τα αποθηκεύουν, κατά το δυνατόν, μέχρι την επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ σε δικούς τους χώρουςτργ.

Να μην προβαίνουν στο κλάδεμα των κήπων τους μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Να μην πετάνε στα πεζοδρόμια ή σε κοινόχρηστους χώρους ογκώδη αντικείμενα.

Το πρόγραμμα των οργανικών αποβλήτων με τους καφέ κάδους λειτουργεί κανονικά.

Με τη θετική ανταπόκριση όλων, η υπηρεσία θα είναι σε θέση, για λίγες μέρες ακόμα, να συνεχίσει να κάνει περισυλλογή των πράσινων κάδων σε περιορισμένο βαθμό. Σε αντίθετη περίπτωση, μόλις εξαντληθούν οι υποδομές αποθήκευσης και συμπίεσης των απορριμμάτων θα αναγκαστεί ο Δήμος να διακόψει την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Ζητάμε την προσπάθεια όλων, προκειμένου να διαφυλαχθεί η εικόνα της πόλης και η δημόσια υγεία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.