Αργυρούπολη: Hip Hop & Αντιφασισμός




Κάπου στο Μπρόνξ των ΗΠΑ, πριν καμιά 40άρα χρόνια, οι καταπιεσμένοι βρήκαν ένα μέσο έκφρασης και δημιουργίας. Βρήκαν μία μουσική και μία κουλτούρα που έγινε μέσο επικοινωνίας, ζύμωσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολλές γενιές, κάπως έτσι γεννήθηκε η κουλτούρα του Χίπ Χόπ.

Μία κουλτούρα που οι ρίζες της πηγάζουν από την φυλετική καταπίεση και την περιθωριοποίηση, βγαίνουν μέσα από τα Γκέτο και τις φτωχογειτονιές και μοιράζονται τις ιστορίες των φτωχών. Αυτή η μουσική όπως ήταν φυσικό έμελλε να εκφράσει πολλές φορές και το Αντιφασιστικό Κίνημα, πράγμα ου στην Ελλάδα ήρθε να σφραγιστεί δραματικά με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα!

Μέσα στα χρόνια αυτά είδαμε πολλές/ους καλλιτέχνες να παίρνουν θέση, είτε με το κίνημα, είτε με την απραξία και την αποπολιτικοποίηση. Το αντιφασιστικό κίνημα στην Ελλάδα, από τις κινητοποιήσεις για τον Παύλο, μέχρι την μάχη στις γειτονιές της Αθήνας απέναντι στα τάγματα της ΧΑ έχει εκφραστεί από την μουσική σκηνή της Ελλάδας και θα συνεχίσει να εκφράζεται.

Με αυτή τη βεβαιότητα της κίνησης κόντρα στον Φασισμό ερχόμαστε να συζητήσουμε για την μουσική των Rationalistas, των Kοινών Θνητών, του Ινφίνικ και άλλων παιδιών που μεταφέρουν τα βιώματα και τις σκέψεις τους μέσα από το μικρόφωνο.

Γιατί, “αυτό εδώ είναι για την γειτονιά, όσους είναι στην δουλειά τα χρόνια τους τα εφηβικά, άνεργους, ξένους, διαφορετικούς, καταπιεσμένους που δεν έμαθες ν’ ακούς”…

Nikos Infinik
Rationalistas – Ορθολογιστές
VoxPopuli

Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης
Κύπρου 172

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.