Άλσος Νέας Σμύρνης: Εκδήλωση για παιδιά από την Αιθιοπία που έχουν υιοθετηθεί από Έλληνες




Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με τη Διεθνή Κοινωνική Υπηρεσία και υπό την αιγίδα του επίτιμου προξενείου της Αιθιοπίας στην Ελλάδα, συνδιοργάνωσαν στο Άλσος Νέας Σμύρνης εκδήλωση για παιδιά από την Αιθιοπία που έχουν υιοθετηθεί από Έλληνες γονείς.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κος Γιατζίδης Παναγιώτης, η Πρόεδρος της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας κα Σεγδίτσα Ιωάννα και η Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας κα Γαζεριάν Μπαϊτζάρ. Μετά το πέρας των χαιρετισμών δόθηκε το λεύκωμα της πόλης μας από τον κο Γιατζίδη στις κυρίες Σεγδίτσα και Γαζεριάν, καθώς και στην κα Γανωτάκη, εκπρόσωπο του προξενείου της Αιθιοπίας στην Ελλάδα.

Προσφέρθηκαν εδέσματα, γλυκά και καφές, καθώς και παραδοσιακός καφές από την Αιθιοπία. Το 5ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Νέας Σμύρνης, οι εθελοντές της ομάδας «Ενεργός Δράση» Νέας Σμύρνης και προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας απασχόλησαν τα παιδιά και ανέλαβαν τη φύλαξη τους, μαζί με την ανάληψη της οργάνωσης και πραγματοποίησης της εκδήλωσης. Παρόντες ήταν επίσης γιατρός και νοσηλεύτρια από τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου. Υποστήριξαν την εκδήλωση τα Starbucks και ο παιδότοπος Magic City. Η Κοινωνική Υπηρεσία πρόσφερε επίσης δωράκια στα παιδιά.

Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και μας τίμησαν με την παρουσία τους οικογένειες από όλη την Ελλάδα. Κεντρικό θέμα της ήταν τα παιδιά από την Αιθιοπία τα οποία έχουν υιοθετηθεί από Έλληνες γονείς. Η συγκίνηση που κατέκλυσε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν μεγάλη. Τα παιδιά πέραν από την ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία είχαν την ευκαιρία να έρθουν ξανά σε επαφή με τις ρίζες τους. Η συγκίνηση κορυφώθηκε κατά το τελετουργικό της παρασκευής του καφέ με τον παραδοσιακό τρόπο, όπου όλοι μαζί, παιδιά, γονείς και παρευρισκόμενοι γίναν ένα, μαζεμένοι γύρω από τους παρασκευαστές, χορεύοντας υπό τους ρυθμούς  Αιθιοπικής μουσικής.

Η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση να πραγματοποιηθεί ξανά παρόμοιο αντάμωμα πολιτισμών, με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή φορέων και κόσμου, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και θέτοντας τις βάσεις και το παράδειγμα για συνεργασία, αλληλεγγύη, αποδοχή και εορτασμό των ανθρώπινων αξιών που ενώνουν όλους μας.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.