Παλαιό Φάληρο: Το μονοπάτι των προσώπων της αρχαιότητας




Tο Παλαιό Φάληρο βρίσκεται στη νότια πλευρά του νομού Αττικής, νοτιοδυτικά του κέντρου της Αθήνας. Η έκτασή του είναι 4,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ το μήκος της παραλίας του στον Σαρωνικό είναι περίπου 4 χλμ. Η εδαφική έκταση του Παλαιού Φαλήρου φαίνεται ότι συμπίπτει με το σημερινό Παλαιό Φάληρο, αφού η αποβάθρα ήταν εκεί «όπου η θάλασσα ελάχιστον απέχει της πόλεως».

Σύμφωνα με τον  Κ. Ν. Παπαχατζή πρέπει να ήταν εκεί όπου χτίστηκε το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, το οποίο σώζεται μέχρι σήμερα. Το γεγονός ότι το αρχαίο Φάληρο συμπίπτει με το σημερινό Παλαιό Φάληρο επιβεβαιώνεται και από τις ανασκαφές που έκαναν εκεί ο Κ. Κουρουνιώτης το 1911 και ο Ευστράτιος Πελεκίδης το 1915 –16, με τις οποίες ήρθε στο φως το νεκροταφείο του Αρχαίου Φαλήρου, που βρισκόταν στο χώρο μεταξύ του άλλοτε Κρατικού Εργοστασίου Αεροπλάνων (Κ.Ε.Α.) και του άλλοτε Δέλτα, (στο οποίο έγινε κατόπιν ο σημερινός Ιππόδρομος).

Δείτε περισσότερα στο maxmag.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Παλαιό Φάληρο: Το μονοπάτι των προσώπων της αρχαιότητας

  • 12/05/2018 at 12:52 μμ
    Permalink

    Η κεντρικη φωτο ειναι απο το Νεο Φαληρο

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.