Οι νέοι αγωγοί έσωσαν την Ηλιούπολη από τις πλημμύρες


Ικανοποιητική κρίνεται η κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ηλιούπολη μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις ασυνήθιστα δυνατές βροχοπτώσεις.

Παρά της περιορισμένης κλίμακας ζημιές που προκλήθηκαν, διαπιστώθηκε η πλήρης ανταπόκριση των συλλεκτήριων αγωγών Σ2 και Σ3 που ολοκληρώθηκαν τον χειμώνα και λειτούργησαν άψογα.

Σύμφωνα με έγγραφο της Υπηρεσίας Πολιτικής προστασίας προς τον Δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο με την λειτουργία των δύο αγωγών “αποφεύχθηκαν σημαντικά πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη, καθώς και επικίνδυνα περιστατικά που έθεταν σε κίνδυνο πρόσωπα και περιουσίες”.

Επίσης θετική είναι και η εικόνα από τα Φράγματα του Υμηττού που συντηρήθηκαν και ετοιμάστηκαν και τα οποία ανταποκρίθηκαν συγκρατώντας τόνους νερού και φερτών υλικών.

Παρόλα αυτά, λείπει ακόμη ο αγωγός της οδού Αναστάσεως που όπως έχει σημειώσει η δημοτική αρχή θα ολοκληρώσει πλήρως την θωράκιση της Ηλιούπολης και για αυτό έχει καταθέσει στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δασαρχείο τα απαραίτητα έγγραφα για έγκριση του έργου και της χρηματοδότησης.

Το προβλήματα που παρουσιάστηκαν οφείλονται κυρίως σε έργα των Εταιρειών Δικτύων που είτε η βροχή τα βρήκε ημιτελή, είτε οι εργολάβοι δεν αποκατέστησαν το έδαφος σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Μία υπόθεση για την οποία η δημοτική αρχή έχει απευθυνθεί επανειλημμένως στις αναθέτουσες αρχές Περιφέρειας και Υπουργεία.

Έτσι παρουσιάστηκαν φαινόμενα μικρής κλίμακας όπως αποκόλληση σχαρών φρεατίων, καθίζηση οδοστρωμάτων όπου είχαν γίνει ελλιπείς εργασίες υπόβασης, μετακίνηση κάδων και ζημιές σε αυτοκίνητα, συσσώρευση φερτών υλικών σε λίγους δρόμους κλπ.

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρισκόταν σε πλήρη ετοιμότητα και αμέσως ενεργοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας μαζί με το Σώμα Εθελοντών. Στις 2 Μαΐου είχε προηγηθεί άλλωστε συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την επανεπιβεβαίωση της Επιχειρησιακής Ετοιμότητας όλων των υπηρεσιών του Δήμου.

Την ημέρα της βροχής βγήκαν στην πόλη και επιχειρούσαν καθ΄ όλη την διάρκεια του 24ώρου, 2 πυροσβεστικά οχήματα, δύο εκσκαφείς συλλογής, τα φορτηγά του Δήμου, όλη εθελοντική ομάδα, και οι η υπεύθυνη ομάδα του Δήμου για την πολιτική προστασία.

Κατά την διάρκεια της βροχής έγινε άντληση υδάτων σε 7 σημεία της πόλης όπου απειλούνταν ζωές και περιουσίες. Απεγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα από λίμνες που δημιουργήθηκαν γύρω τους.
Μόλις σταμάτησε η βροχή έγινε επανατοποθέτηση σχαρών και καθαρισμός των φρεατίων και συλλογή των φερτών υλών όπου χρειάστηκε. Τοποθετήθηκε σήμανση στις καθιζήσεις για την αποφυγή ατυχημάτων

Οι εργασίες συνεχίζονται και οι υπηρεσίες βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή μέχρι την Παρασκευή όπου σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία τα φαινόμενα θα συνεχιστούν.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηλιούπολης παρέχει «Βεβαίωση Συμβάντος» και έρχεται σε συνεννόηση με τις ασφαλιστικές εταιρείες όπου προβλέπεται αποζημίωση. Για τις Επιχειρήσεις αρμόδια υπηρεσία για τις αποζημιώσεις είναι η Περιφέρεια Αττικής.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια και για όλο το 24ωρο, οι πολίτες της Ηλιούπολης μπορούν να απευθύνονται:

Στο Τηλεφωνικό Κέντρο του Δήμου : 2109970000
Στον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Χρήστο Καλαρρύτη 6972775934
Στον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας κ. Δ. Κολυμπίρη 6973556686

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X