Μήνας Κινηματογράφου στη Νέα Σμύρνη




Μήνας αφιερωμένος στον Κινηματογράφο είναι ο Μάιος στη Νέα Σμύρνη. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει μια σειρά από ειδικές προβολές στον πολυχώρο Γαλαξία. Από τις 8 έως και τις 26 Μαϊου πραγματοποιούνται δύο παράλληλες δράσεις, το Φεστιβάλ Παιδικού & Νεανικού Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Βραβευμένων Ταινιών και τα δύο με ελεύθερη είσοδο.

Το Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου διοργανώνεται για πρώτη φορά  από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Νέας Σμύρνης ο οποίος σε συνεργασία με το CineDoc Kids  προχώρησε σε μια προσεγμένη επιλογή οκτώ ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ οι οποίες συνθέτουν ένα μωσαϊκό ιστοριών που εμπνέουν το νεανικό κοινό.

Το Φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 8 Μαϊου με τη νορβηγική ταινία μυθοπλασίας Επιχείρηση Aρκτική η οποία διηγείται την περιπέτεια τριών παιδιών που αναγκάζονται να επιβιώσουν μόνα τους στον αρκτικό βορρά. Χωριστή αναφορά αξίζει  να γίνει  στο ντοκιμαντέρ Sing που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους και στην ολλανδική κωμωδία Μικρός Γκάνγκστερ. Το Φεστιβάλ στηρίζουν το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, οι πρεσβείες της Γερμανίας, Νορβηγίας, Ελβετίας, Σουηδίας, Ουγγαρίας, του Ισραήλ και το Νορβηγικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν«φέτος επιλέξαμε να εστιάσουμε σε ένα ιδιαίτερο κομμάτι του σινεφίλ κοινού, τους εφήβους, συστήνοντας  για πρώτη φορά μια ενότητα αφιερωμένη στον Παιδικό-Νεανικό Κινηματογράφο.  Οι ταινίες  που επιλέξαμε επιχειρούν να αποτυπώσουν την καθημερινότητα μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων σε διαφορετικά μέρη της γης, συνθέτοντας ένα μωσαϊκό ιστοριών που προσδοκούμε ότι θα καταφέρει  να εμπνεύσει ένα δύσκολο και απαιτητικό κοινό, όπως αυτό των εφήβων.»

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η δεύτερη ενότητα προβολών που θα πραγματοποιηθούν στον Γαλαξία και είναι αφιερωμένη σε βραβευμένες ταινίες Ελλήνων και ξένων δημιουργών, με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες θεματικές που θα κερδίσουν το ενδιαφέρον του κοινού. Το Φεστιβάλ Βραβευμένων Ταινιών  περιλαμβάνει ταινίες που ξεχώρισαν τα τελευταία χρόνια σε ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις.  Μεταξύ τους ξεχωρίζουν «Ο Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου, που έχει τιμηθεί με το ειδικό βραβείο της επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών,   η «Μικρά Αγγλία» του  Παντελή Βούλγαρη που έχει λάβει 6 βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, καθώς και βραβείο καλύτερης ταινίας, σκηνοθέτη και καλύτερης ηθοποιού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σανγκάης το 2014. Επίσης η ισπανοαμερικανική ταινία « Η Μεγάλη Υπόσχεση» του Τέρι Τζόρτζ που στρέφει τη ματιά του κοινού προς το ενδιαφέρον θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.