“Η ζωή είναι ωραία” στον Άλιμο (Μάιος 2018)




«Ο μεγαλύτερος θρίαμβος στη ζωή δεν είναι να μην πέσεις ποτέ, αλλά να σηκώνεσαι κάθε φορά που πέφτεις» – Νέλσον Μαντέλα

Συνεχίζεται το πρόγραμμα “Η ζωή είναι ωραία” και τον Μάιο. Ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας.

Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.

Το πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου μια ευκαιρία, για να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητα και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη τη Γνώση, το Φυσικό Περιβάλλον… τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο.

Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές εκδρομές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια, οργανώνονται από το δήμο και προσφέρονται στο κοινό με δωρεάν μεταφορά και μειωμένες τιμές, προσιτές σε όλους. 

Παρασκευή 4 Μαΐου
Ο Αλέκος Φασιανός Επίτιμος Δημότης Αλίμου

Ο Δήμος Αλίμου τιμά τον ζωγράφο Αλέκο Φασιανό και τον ανακηρύσσει επίτιμο δημότη της πόλης, την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, στις 19:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96).

Με την ανακήρυξη του Αλέκου Φασιανού ως επίτιμου δημότη Αλίμου κλείνει τον κύκλο της η εικαστική έκθεση «Τα Μυστικά των Εικόνων ΙΙ» – Σύγχρονοι Έλληνες Ζωγράφοι, όπου και φιλοξενήθηκε το μεγάλων διαστάσεων έργο του καταξιωμένου ζωγράφου «Ιππείς».

Με θέμα «Αλέκος Φασιανός: Ο πρίγκιπας της νεοελληνικής ευαισθησίας» θα μιλήσουν ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Ζαχαρίας Πορταλάκης και ο Μάνος Στεφανίδης.


Σάββατο 12 Μαΐου
Ξενάγηση – Αμφιαράειο Ωρωπού 

Με την ξεναγό Ασάνη Λιάπη

Μεταξύ Αττικής και Βοιωτίας προς το μέρος του σημερινού Ωρωπού βρίσκεται το μαντείο-θεραπευτήριο του Αμφιαράου, κρυμμένο μέσα σε μία βαθιά ρεματιά, με πλούσια βλάστηση. Το θαυμάσιο τοπίο του ιερού περιβάλλεται με πεύκα, πικροδάφνες, πλατάνια και με ιαματική πηγή.

Μετά την ξενάγηση θα ακολουθήσει ελεύθερη βόλτα στην παραλία του Καλάμου, για βουτιά στη θάλασσα ή ουζάκι σε ένα από τα πολυάριθμα ταβερνάκια της περιοχής, ή και για τα δύο ανάλογα τη διάθεση του καθενός!

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 12 Μαΐου, στις 08:00 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Ερεχθείου.

Τιμή Εισιτηρίου με ξενάγηση: 5€, 4€ για άνω των 65 ετών (με επίδειξη ταυτότητας), 2€ για μαθητές, φοιτητές (με επίδειξη πάσου), ανέργους, πολυτέκνους και κατόχους κάρτας πολιτισμού (με επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας).

Επιστροφή (αναχώρηση από τον Κάλαμο): Περίπου: 15:00.

Κρατήσεις θέσεων έως την Πέμπτη 10 Μαΐου


Τετάρτη 16 Μαΐου 

Θεατρική παράσταση – «Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ

Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» (υπόγειο)

Δύο υπηρέτριες καταστρώνουν την εξόντωση της λατρεμένης αλλά και απόλυτα μισητής τους Κυρίας. Τα αφελή σχέδιά τους αποτυγχάνουν και στρέφονται εναντίον τους. Ένα έργο αλληγορικό. Οι δούλες, είμαστε όλοι εμείς. Με τα μικρά και μεγάλα μας όνειρα, τα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας και στους άλλους, την απελπισμένη ανάγκη μας να δραπετεύουμε από την πραγματικότητα, να φαντασιωνόμαστε μια άλλη ζωή από αυτή που ζούμε. Εμείς, που ζηλεύουμε αυτό που δεν έχουμε και βασανιζόμαστε γιατί ξέρουμε ότι δεν θα το αποκτήσουμε ποτέ. Εμείς, που νιώθουμε φόβο, μίσος αλλά και λατρεία απέναντι στην εξουσία. Εμείς, που δεν τολμάμε να ζήσουμε αληθινά.

Ανθρώπινες στιγμές… σκληρές, τρυφερές, αστείες, βίαιες, συγκινητικές.

Παίζουν: Κάτια Γέρου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Μαριάννα Κάλμπαρη.

Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Τετάρτη 16 Μαΐου, στις 20:00 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 10€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 11 Μαΐου.

Τετάρτη 23 Μαΐου 

Θεατρική παράσταση – «Αναζητώντας τον Αττίκ» Θέατρο Παλλάς 

Μια γοητευτική παράσταση που αναβιώνει τη θρυλική «Μάντρα» του Αττίκ και προσκαλεί το σημερινό κοινό ν’ αναβαπτιστεί σε ακριβές μνήμες και αισθήσεις που σφράγισαν την ευαισθησία μας. Μια χορταστική, μουσικοχορευτική αναδρομή χωρίς διάθεση “ρετρό”, αλλά με πολύ χιούμορ, σαρκασμό, τρυφερότητα και συγκίνηση. Μελωδίες και στίχοι που επηρέασαν όλους τους κατοπινούς δημιουργούς και συντρόφεψαν γενιές ολόκληρες στους έρωτες, τις χαρές και τις λύπες τους (Ζητάτε να σας πω, Παπαρούνα, Τα νιάτα, Είδα μάτια, Τα τελευταία γιασεμιά κ.ά.).

Ιδιαίτερα τιμητική είναι η παρουσία της μοναδικής Ζωζώς Σαπουντζάκη, σε μια από τις μεγάλες στιγμές στην εντυπωσιακή της καριέρα.

Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Νάντια Κοντογεώργη κ.ά.

Μουσική έρευνα – κείμενα: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Σοφία Σπυράτου
Στιχουργικά ιντερμέδια: Γιάννης Ξανθούλης

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Τετάρτη 23 Μαΐου, στις 18:00 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 14€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Πέμπτη 17 Μαΐου.

Παρασκευή 25 Μαΐου

Θεατρική παράσταση – «Ο Ηλίθιος» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι με τον Πέτρο Φιλιππίδη

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά 

Ένα μυθιστόρημα, που όπως σημείωνε ο ίδιος ο Φιόντορ Ντοστογιέφσκι «σχετίζεται με την απόδοση της εικόνας ενός πραγματικά καλού και θετικού ανθρώπου».

«Ο Ηλίθιος» είναι η εικόνα μιας κοινωνίας που φαίνεται να θέλει να ξορκίσει το κακό και να αναζητά το καλό. Ο “ιερός μωρός”, όπως χαρακτηρίζεται από τον ίδιο τον συγγραφέα, ο πρίγκιπας Μίσκιν, ο ηλίθιος, κηρύττει την αγάπη. Αγάπη. Αγάπη που οδηγεί πάντα στην σταύρωση.

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Γιάννης Στάνκογλου, Μαρία Κίτσου, Λένα Παπαληγούρα, Γιώργος Κωνσταντίνου, Γιώτα Φέστα, Ιωάννης Παπαζήσης κ.ά.

Σκηνοθεσία: Νίκος Διαμαντής

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Παρασκευή 25 Μαΐου, στις 19:00 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 22€ (Α΄ Ζώνη).

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 18 Μαΐου

Τετάρτη 30 Μαΐου

Εξόρμηση στον Λόφο του Λυκαβηττού

Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο λόφος σχηματίστηκε από έναν βράχο που κουβαλούσε η θεά Αθηνά από την Πεντέλη, πηγαίνοντας προς την Ακρόπολη, με σκοπό να αυξήσει λιγάκι το ύψος του ναού της. Στο δρόμο όμως, ακούγοντας κάποια άσχημα μαντάτα ταράχτηκε τόσο, που ο βράχος τής έπεσε από τα χέρια κι έγινε αυτό που αργότερα οι Αθηναίοι θα αποκαλούσαμε λόφο του Λυκαβηττού. Σας προσκαλούμε λοιπόν σε μία απογευματινή βόλτα στον μυθικό αυτό βράχο, απολαμβάνοντας τη διαδρομή από το φημισμένο τελεφερίκ μέχρι το καφέ και το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην κορυφή!

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Τετάρτη 30 Μαΐου, στις 19:00 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Επιστροφή (αναχώρηση από το Λόφο): Περίπου: 22:30.

Κόστος Συμμετοχής για το τελεφερίκ: 7.5€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 25 Μαΐου.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.