Άγιος Δημήτριος: Παράπονα από συλλόγους για την «Παγκόσμια Ημέρα Χορού»




(Ανακοίνωση της Ένωσης Κρητών Αγίου Δημητρίου)

Την Κυριακή 29/4 διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου η «Παγκόσμια Ημέρα Χορού». Ο Σύλλογος μας δεν συμμετείχε στην συγκεκριμένη εκδήλωση και συνεπώς αισθανόμαστε την υποχρέωση να εξηγήσουμε στα μέλη και στους φίλους μας την απόφαση μας αυτή.
Ο πρώτος λόγος, χωρίς να είναι και ο ουσιαστικότερος, είναι ότι ο Σύλλογος την ακριβώς προηγούμενη Κυριακή είχε εκλογές για την ανάδειξη του νέου του Δ.Σ.
Επομένως οι συνθήκες για την οργάνωση μιας μαζικής παρουσίας, όπως αρμόζει στο Σύλλογο Κρητών δεν ήταν οι ιδανικές.
Δεύτερος και καθοριστικότερος λόγος ήταν η διαφωνία μας με τον τρόπο διοργάνωσης της εν λόγω εκδήλωσης. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι θεωρούμε ότι επιχειρήθηκε – ελπίζουμε όχι εσκεμμένα – ο επιλεκτικός διαχωρισμός προβολής των Πολιτιστικών Συλλόγων έναντι των ιδιωτικών σχολών χορού.
Ένσταση πρώτη, ο χρονικός καταμερισμός της εκδήλωσης. Αφιερώθηκαν τριάντα το πολύ λεπτά στους Πολιτιστικούς Συλλόγους και κατ’ επέκταση στους παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας έναντι της μιάμισης ώρας για την παρουσίαση ξενόφερτων χορών από τις σχολές χορού.
Ένσταση δεύτερη, ο τρόπος παρουσίασης. Οι Σύλλογοι που αποτελούν τους πόλους συσπείρωσης και συμμετοχής του κόσμου στην εκδήλωση δεν έχουν δικαίωμα να παρουσιάσουν τα χορευτικά τους τμήματα επί σκηνής ενώ ταυτόχρονα το δικαίωμα αυτό παρέχεται απλόχερα στις ιδιωτικές σχολές και μάλιστα με ξεχωριστή αναφορά στο όνομα δασκάλου και σχολής.
Αν αυτό δεν είναι διαχωρισμός και έμμεση διαφήμιση άραγε τι θα μπορούσε να είναι.
Για να μην παρεξηγηθούμε, ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε υπέρμαχοι της προβολής των επιχειρήσεων της πόλης μας αλλά αυτό, όταν γίνεται ισότιμα και με διακριτό τρόπο.
Τέλος, θα θέλαμε να κλείσουμε με μια αναφορά στην συνάντηση που είχαμε στον Δήμο για την παραπάνω εκδήλωση. Στο τέλος της συζήτησης και αφού έχουμε  εκφράσει τις διαφωνίες μας έχοντας αναπτύξει και μέρος του παραπάνω προβληματισμού, ακούμε τον Προέδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού να λέει «..και τέλος πάντων δεν υποχρεώνουμε κανένα να συμμετέχει» . Ο Πρόεδρος θεωρητικά έχει δίκιο, αλλά επειδή ο Πολιτισμός ενώνει, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη έκφραση είναι πιθανόν τυχαία αλλά βέβαια άτοπη, μιας και οι Σύλλογοι είναι οι εκφραστές
του εθελοντισμού, της παράδοσης, της μαζικής έκφρασης και εν τέλει το στήριγμα στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πόλη μας
Ευχόμαστε στην επόμενη εκδήλωση ο τρόπος διοργάνωσης να είναι αποτέλεσμα ουσιαστικού διαλόγου και να είστε σίγουροι ότι όπως πάντα εξάλλου, ο Σύλλογος μας, θα είναι παρών και αρωγός σε κάθε δράση πολιτισμού στην πόλη μας.
Παρόλο που συμμετείχαν στην εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα χορού, συμφωνούν και προσυπογράφουν τις ενστάσεις και τον συνολικό προβληματισμό της ανακοίνωσης του Συλλόγου Κρητών Αγίου Δημητρίου και οι παρακάτω σύλλογοι: Σύλλογος Ανθέων, Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου, Σύλλογος Κυκλαδιτών Ευβοιωτών.
Παραθέτουμε και την ανακοίνωση της Ένωσης Αρκάδων Αγίου Δημητρίου.
Η Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου παρά το γεγονός ότι λάβαμε μέρος στην «Ημέρα χορού» – παρότι δεν μας υποχρέωνε κανείς να το κάνουμε – διαφωνήσαμε εξ αρχής για την μεθόδευση οργάνωσης της εν λόγω εκδήλωσης. Για τον λόγο αυτό συμφωνούμε με τις ενστάσεις και τον προβληματισμό που προβάλλει ο Σύλλογος Κρητών Αγίου Δημητρίου και προσυπογράφουμε.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Άγιος Δημήτριος: Παράπονα από συλλόγους για την «Παγκόσμια Ημέρα Χορού»

  • 05/05/2018 at 12:23 μμ
    Permalink

    Νομιζω οτι η δημαρχος του Αγ. Δημητριου καλα θα ειναι να κανει κανενα σοβαρο εργο , και να αφησει τα εργα βιτρινας.
    Πολλα παραπονα , για παρατημενα αυτοκινητα χωρις πινακιδες στα στενα , προβλημα με το παρκαρισμα δυπλα στους δρομους οπου εχει γινει το μετρο ….
    Ακομα και για τον φωτισμο στους δρομους ….
    Πολλες καμενες λαμπες ……
    Αυτα να τις πειτε , οχι φρουφρου και αρωματα ….

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.