“Τρέχουμε για την ειρήνη, ζωντανεύουμε την ελπίδα” (VIDEO)




Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Πέμπτη 19 Απριλίου, στο Athens Plaza Hotel, η καθιερωμένη 1η Συνέντευξη Τύπου για τα Παναγούλεια και την Ειρηνοδρομία 2018.

Στη συνέντευξη τύπου, συμμετείχαν η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, ο Πρόεδρος  του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, Κώστας Χριστοδουλής, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ειρηνοδρομίας, Σπήλιος Διαβολίτσης, η Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και εκπρόσωπος του ΟΦΚΑ, Καρδαρά Μαρίκα, το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, δημοσιογράφος Δημήτρης Καρανικόλας και ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα, Ευάγγελος Παπαποστόλου.

Με την παρουσία των συνεργαζόμενων θεσμικών φορέων, των υποστηρικτών και των χορηγών και χορηγών επικοινωνίας, ανακοινώθηκε το  πλήρες και επίσημο πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων, Παναγούλεια 2018, που φέτος θα πραγματοποιηθούν 11-12-13 Μαΐου και θα είναι αφιερωμένα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο. Με τη συμπλήρωση των 42 χρόνων από τον τραγικό χαμό του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέξανδρου Παναγούλη, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου θα επιχειρήσει, για ακόμη μια χρονιά -όπως με συνέπεια κάνει τα τελευταία 37 χρόνια- να τιμήσει με σεβασμό και αγάπη τη μνήμη του σπουδαίου άνδρα.

Η Ειρηνοδρομία διοργανώνεται από τον Δήμο Αγ. Δημητρίου και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και το Σύλλογο κλασσικού αθλητισμού ‘ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ’.

Στη Συνέντευξη Τύπου, ανακοινώθηκαν μεταξύ άλλων, οι θεσμικοί υποστηρικτές του αγώνα, που για φέτος θα είναι, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου και η Ολυμπιακή Εκεχειρία. Ενώ ο κοινωνικός φορέας που θα υποστηριχθεί, με μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές αλλά και με δράσεις ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης του πληθυσμού, είναι ο Σύλλογος ‘ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ’. Την ημέρα του αγώνα θα στηθούν περίπτερα όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί σχετικά με τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών, αλλά ταυτόχρονα εκείνοι που το επιθυμούν θα μπορούν να δώσουν δείγμα σιέλου για το σχετικό έλεγχο.

Παρών στη Συνέντευξη Τύπου ήταν ο Επιστημονικός Διευθυντής του Συλλόγου ‘ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ’, καθηγητής Στέλιος Γραφάκος, ο οποίος τόνισε τη σημασία τέτοιου είδους συνεργειών για την ευαισθητοποίηση, αλλά κυρίως για τη σωστή ενημέρωση προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων Εθελοντών Δοτών και τελικά το ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο να γίνεται ζωή.

Και στη φετινή Ειρηνοδρομία, τα θέματα της ασφάλειας και της υγείας των δρομέων είναι υψίστης σημασίας. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου θα συνεργαστεί για ακόμη μια χρονιά με το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, που με την ευγενική του προσφορά θα τοποθετήσει κινητή μονάδα του νοσοκομείου για την πραγματοποίηση καρδιολογικών ελέγχων σε δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Η κινητή μονάδα θα βρίσκεται σε κεντρικό σημείου του Δήμου, δίπλα στο σημείο εγγραφών, δυο ημέρες πριν τον αγώνα.

Πολύ σημαντικός, όμως, για την επιτυχία και της φετινής Ειρηνοδρομίας είναι ο ρόλος των χορηγών οι οποίοι ανακοινώθηκαν αναλυτικά από τον κ. Σπήλιο Διαβολίτση.

Μάλιστα, «το παρών» έδωσαν, τα συμπληρώματα διατροφής EVIOL. H σειρά συμπληρωμάτων EVIOL παράγεται από την ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία GAP, το εργοστάσιο της οποίας εδρεύει στον Άγιο Δημήτριο από το 1949. Τα συμπληρώματα διατροφής EVIOL τρέχουν στη γειτονιά τους και συμμετέχουν για πρώτη φορά στην Ειρηνοδρομία ως Μεγάλος Χορηγός.

Ο άλλος μεγάλος χορηγός του αγώνα είναι ο ΟΠΑΠ που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στηρίζει την Ειρηνοδρομία αποδεικνύοντας στην πράξη την ευαισθησία της εταιρείας προς τις τοπικές κοινωνίες.

Τη Συνέντευξη Τύπου όμως, τίμησε με την παρουσία του και ο Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου Affidea στην Ελλάδα, Θεόδωρος Καρούτσος μαζί με στελέχη της εταιρείας. Η Affidea στηρίζει για δεύτερη χρονιά την Ειρηνοδρομία ως χορηγός. Ο κ. Καρούτσος υπογράμμισε τη σημασία που έχει για μια εταιρεία να έχει την ευκαιρία να σταθεί δίπλα στον πολίτη με αφορμή τέτοιες διοργανώσεις, ειδικά για μια εταιρεία πρωτοβάθμιας υγείας όπως είναι η Affidea. Άλλοι χορηγοί είναι η ASICS, η ZAKCRET και η ΑΓΝΟ MARKET.

Κεντρικό μήνυμα της φετινής Ειρηνοδρομίας είναι το «Τρέχουμε για την ειρήνη, ζωντανεύουμε την ελπίδα» και η Δήμαρχος, Μαρία Ανδρούτσου χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Είμαι πολύ υπερήφανη για την Ειρηνοδρομία, καθώς είναι ο μοναδικός αγώνας δρόμου για την ειρήνη. Και αυτό είναι το πιο συγκινητικό γιατί μια τόσο σπουδαία ιδέα, καταφέρνει να ενώσει την τοπική κοινωνία, με σημαντικούς κοινωνικούς φορείς, σωματεία και εταιρείες ζωντανεύοντας πραγματικά την ελπίδα και την αλληλεγγύη».

Η Ειρηνοδρομία 2018 περιλαμβάνει αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ. και 2,5 χλμ καθώς επίσης και τη διαδρομή ευαισθησίας 1.000μ ΑμεΑ.

Για όλους τους κατοίκους που δηλώνουν συμμετοχή και θα τρέξουν στη φετινή Ειρηνοδρομία, ανακοινώθηκε δωρεάν προπονητική προετοιμασία στο δημοτικό στάδιο, από προπονητές του ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ.

Ταυτόχρονα, στην ιστοσελίδα της Ειρηνοδρομίας “άνοιξαν” και οι εγγραφές των εθελοντών:

Οι εγγραφές δρομέων γίνονται:  https://www.eirinodromia.gr/eggrafes/

Οι εγγραφές εθελοντών γίνονται:  https://www.eirinodromia.gr/ethelontismos/

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.