Συγκίνηση στα εγκαίνια της έκθεσης για τον «Φάκελο Λαμπράκη» (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Πανελλαδική συγκίνηση προκάλεσε η πρώτη δημόσια έκθεση του Φακέλου της Ασφάλειας για τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Πλήθος κόσμου και προσωπικότητες που πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα της εποχής κατέκλυσαν το Εκθεσιακό Κέντρο της Ηλιούπολης και εντυπωσιάστηκαν από το ιστορικό κλίμα που αποκαλύπτει ο Φάκελος Λαμπράκη.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Ηλιούπολη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τους αγώνες του λαού για την Δημοκρατία και η διοργάνωση της Έκθεσης αποτελεί ιστορικό χρέος.

(Δείτε εδώ πλούσιο φωτογραφικό υλικό)

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων:
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας,
Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας,
Ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση,
Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Σοφία Βούλτεψη,
Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Νίκος Ξυδάκης,
Ο Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης,
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης,
Το στέλεχος της Ένωσης Κεντρώων κ. Παναγιώτης Διαμαντόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Μάριο Γεωργιάδη,
Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Διεθνούς Γραφείου Ειρήνης κ. Παναγιώτης Τριγάζης,
Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Νέων για τον Πυρηνικό Αφοπλισμό Μπέτραλ Ράσελ,
Ο Αντιπρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης Ειρήνης και Φιλίας κύριος Απόστολος Φραντζής,
Ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης,
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης κ. Παναγιώτης Τσιάπης,
Ο κ. Νίκος Κιάος δημοσιογράφος,
Ο επικεφαλής της παράταξης «Ηλίου – πόλις ανθρώπινη πόλη», κ. Χρήστος Κοκοτίνης.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα Ηλιούπολης», κ. Δημήτρης Πανταζόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Να σημειώσουμε ότι η εντυπωσιακή έκθεση του Φακέλου της Ασφάλειας για τον Γρηγόρη Λαμπράκη, θα παραμείνει ανοιχτή για το επόμενο δίμηνο κάθε μέρα 10:00 πμ -13:00 μμ και επιπλέον κάθε Πέμπτη και Παρασκευή 18:00 -21:00 μμ.

Δείτε εδώ πλούσιο φωτογραφικό υλικό)

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

“Σήμερα η Ηλιούπολη είναι περήφανη. 
Περήφανη γιατί φιλοξενεί στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης το Ίδρυμα «Γρηγόρης Λαμπράκης» αλλά και γιατί κοσμείται με το άγαλμα και το όνομά του ο περιβάλλον χώρος και ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ στην Ηλιούπολη που με αγώνες πέτυχε η σημερινή δημοτική αρχή, αλλά και γιατί είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που παρουσιάζει μαζί με το Ίδρυμα Γρηγόρης Λαμπράκης και τη Φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης τον Απόρρητο Φάκελο της Ασφάλειας του Γρηγόρη Λαμπράκη.
Σήμερα, η 21η Απριλίου που αποτελεί μαύρη επέτειο για τη χώρα μας δεν επιλέχτηκε τυχαία. Με τη σημερινή εκδήλωση τιμούμε τους αγωνιστές της Δημοκρατίας και της Ειρήνης που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Αλλά στέλνουμε και ένα μήνυμα στη νέα γενιά ότι η Δημοκρατία δεν κατακτήθηκε στη χώρα μας εύκολα. Χρειάστηκαν οι ηρωικοί αγώνες του λαού μας ενάντια στην τρομοκρατία και το παρακράτος αλλά και την ξενοκίνητη δικτατορία που κατέλυσε το δημοκρατικό πολίτευμα στη χώρα μας.
Είμαστε περήφανοι γιατί τιμούμε σήμερα έναν μεγάλο άνθρωπο, επιστήμονα, αγωνιστή. Έναν άνθρωπο που ενώ μπορούσε να αποφύγει την αιματηρή όπως τελικά αποδείχτηκε η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για την Ειρήνη, αψήφησε τους κινδύνους για τη ζωή του και τελικά θυσιάστηκε για τα μεγάλα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ειρήνης.
Η παρακαταθήκη που μας αφήνει είναι μεγάλη στις μέρες μας.
Τώρα που το φίδι έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, τώρα που τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής τολμούν και μιλούν μέσα στον ναό της δημοκρατίας για την πατρίδα και την ελευθερία, χρειάζεται να υψώσουμε ένα μεγάλο αρραγές δημοκρατικό και αντιφασιστικό μέτωπο και να πούμε όλοι μαζί
ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
αλλά και να στείλουμε ένα μήνυμα στα κέντρα των Βρυξελλών ότι η Ελλάδα θέλει και πρέπει να παραμείνει ισότιμο μέλος την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι ούτε αποικία τους ούτε προτεκτοράτο τους.
Σύντροφε Γρηγόρη Λαμπράκη, να ξέρεις από εκεί ψηλά που μας βλέπεις ότι εμείς είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη ζωή μας για την Ειρήνη αλλά και να απαντήσουμε με τα όπλα αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και μια σπιθαμή από τον εθνικό μας χώρο.
Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας και εύχομαι αυτή η έκθεση να πάει σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας γιατί τώρα όσο ποτέ άλλοτε χρειαζόμαστε τις αρχές για την υπεράσπιση των οποίων δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης.”

Δείτε εδώ πλούσιο φωτογραφικό υλικό)

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.